amsterdam-rijksmuseumgrachten amsterdamamsterdam-grachten-winterdam masterdamamsterdamgrachten amsterdamamsterdam stoperaamsterdam-winter-vocamsterdam-rembrandtplein

Wachtrij Rijksmuseum te slim af

Wanneer je de rij voor de kassa van het Rijksmuseum in Amsterdam ziet, zinkt de moed je in de schoenen. Gelukkig is er maar een klein trucje nodig om deze ellenlange wachtrij te bekorten of zelfs helemaal te omzeilen: boek je e-ticket online of koop een museumjaarkaart die toegang geeft tot musea in Amsterdam en in andere steden van Nederland.

Amsterdam_museumjaarkaart.jpgMuseumkaart
De doorgewinterde museumbezoeker heeft een museumkaart. Voor het luttele bedrag van 59,90 plus eenmalige inschrijfkosten van 4,95 heb je een jaar lang toegang tot ruim 450 musea, niet alleen in Amsterdam maar in heel Nederland. Als je nagaat dat de toegangsprijs voor respectievelijk het Rijksmuseum, Van Goghmuseum en Stedelijk Museum 17,50 is en voor het Anne Frankhuis 10, dan heb je de prijs na drie bezoekjes al terugverdiend. Bovendien heb je het gemak dat je niet in de rij voor de kassa hoeft te wachten, omdat er voor museumkaarthouders vaak een snelle ingang is.

Online boeken
Een tweede manier om de wachtrijen te omzeilen, is je toegangsbewijs online kopen. Met een e-ticket heb je een 'fast lane' toegang tot de musea en kun je meteen doorlopen naar de toegangscontrole. Dit trucje geldt ook voor de lange rij bij het Van Goghmuseum en Stedelijk Museum.


Vr 11 uur 's morgens of na 15 uur 's middags
Een derde manier om snel naar binnen te gaan met misschien alleen maar een korte wachttijd is je bezoek laat op de middag plannen. Het Stedelijk Museum is op donderdag tot 22.00 uur open. Het Rijksmuseum is ieder dag tot 17.00 open. De minst drukke tijden zijn 's morgens vr 11.00 uur of 's middags na 15.00 uur.

Het Van Gogh Museum is iedere dag tot 22.00 uur 's avonds open. Het Anne Frankhuis opent om 9.00 uur en sluit in de wintermaanden om 19.00 uur en in de zomermaanden om 21.00 uur. Een laat museumbezoek geeft je volop de tijd om eerst een aantal bezienswaardigheden in Amsterdam te bekijken.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video