grachten amsterdamamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam-rijksmuseumamsterdam-grachten-winteramsterdamdam masterdamamsterdam stopera

Madame Tussauds Amsterdam

Het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds is één van de populairste attracties in Amsterdam. Neem een selfie met koning Willem Alexander en Maxima of misschien liever met Angela Merkel of Nelson Mandela. Geen probleem! Want bij Madame Tussauds in Amsterdam vind je ze allemaal. Of kruip in de huid van de Hulk, Captain America of Iron man. Een dagje Amsterdam is niet compleet zonder een bezoek aan Madame Tussauds.

TIP: Madame Tussauds is populair en de wachtrij is lang. Het ticket dat je online boekt is een priority ticket dus je hoeft niet in de wachtrij voor de kassa.


Film- en muziekhelden
Stap in de wereld van de film en sta oog in oog met James Bond alias Daniel Craig. Stap terug in de tijd naar 1982 en E.T,, het buitenaardse wezentje met uitschuifbare nek. Sexy Marilyn Monroe wereldberoemd in haar opwaaiende zomerjurkje is zeker een blik waard. Ontmoet in de muziekruimte nationale en internationale idolen zoals Ariane Grande, Lady Gaga en Marco Borsato. Stap in de tv-wereld en maak kennis in hoogst eigen persoon met Joop van den Ende en Gerard Jolink.

En nog meer
Stap in de wereld van Enzo Knol en Angela Jolie in bijna levende lijve, Loop over de catwalk met iconen als Justin Bieber en Doutzen Kroes, ontmoet Epke Zonderland, sta naast de beste DJ's zoals Armin van Buren en Tiësto, zo levensecht en bijna niet te onderscheiden van de levende personen. Of neem een penalty onder het toeziend oog van Rafael van der Vaart of Lionel Messi.

Madame Tussauds wereldwijd
Het eerste Madame Tussauds wassenbeeldenmuseum in Londen opende in 1884. Het museum was toen en is nog steeds een publiekstrekker en heeft 24 vestigingen ondermeer in Amsterdam, Berlijn, Wenen, Sydney en Hong Kong.

Lees hier meer: Wie was Madame Tussaud en waarom maakte zij wassenbeelden?

Adres
Madame Tussauds Amsterdam
Dam 20, Amsterdam

Amsterdam_Madame-Tussaud-5.jpg

foto Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video