amsterdam-rijksmuseumdam masterdamamsterdam stoperagrachten amsterdamamsterdamgrachten amsterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam-rembrandtpleinamsterdam-winter-voc

Amsterdam Lookout

A'DAM lookout is een uitkijktoren op de bovenste verdieping van de A’DAM-toren, direct tegenover het Centraal Station. A’DAM Lookout biedt een spectaculair panoramisch uitzicht over Amsterdam. Dat is niet alles. Op het observatiedek is de hoogste schommel in Europa. Waaghalzen bungelen aan de rand van het gebouw, op de 21e verdieping. 

Amsterdam_Adam_toren_Amsterdam_vanaf_het_IJ.jpg

A'DAM lookout: uitkijktoren
Het uitkijkpunt op het dak van de A'DAM Toren biedt op een hoogte van 85 meter een grandioos 360° uitzicht over Amsterdam. Met de supersnelle lift suis je in ongeveer 20 seconden naar de twintigste verdieping, eenmaal boven heb je een fenominaal uitzicht over de stad. Je ziet het centrum, het havengebied, het IJsselmeer, Pampus en de polders ten noorden van Amsterdam. Onder je zie je de bootjes en pontjes af en aan varen en de drukte bij station Amsterdam Centraal. De interactieve tentoonstelling over de geschiedenis van Amsterdam achtergrond-informatie bij wat je allemaal ziet vanaf de A’DAM Toren.

Amsterdam_Adam_toren_Amsterdam_schommels.jpg

Over the Edgeschommel, MA'DAM, Moon
Op het observatiedek vind je ook de Over the Edge Schommel, de hoogste schommel in Europa. Voor de schommel, betaal je extra. Bij het kaartje voor het observatiedek is inbegrepen de toegang tot MA'DAM, bar en restaurant op de 20e verdieping. Moon is een chique restaurant dat ronddraait en vrij prijzig is.

TIP: Bestel 

Sir Adam
Op de eerste acht verdiepingen van de toren bevindt zich een luxe boetiekhotel, Sir Adam. De bedrijven die in de A'DAM toren zijn gevestigd, zijn muziek gerelateerd (Gibson Guitars, Sony Music Entertainment en MassiveMusic hebben kantoren hier). Het thema van het hotel is muziek en de kamers zijn gedecoreerd met muziekaccenten, zoals platen en gitaren.

Amsterdam_Adam_toren_Amsterdam_ingang.jpg

Butcher Social Club
Op de begane grond bevindt zich een van de locaties van The Butcher Social Club, een burgerfranchise die begon in Amsterdam en ook te vinden is in andere steden waaronder Berlijn, Den Haag, Manchester en op Ibiza. Behalve burgers serveren ze salades, nacho's, steaks, kipvleugeltjes en milkshakes. Wanneer je je rond hebt gegeten, kun je je vermaken met arcadespellen. Er is o.a. een pooltafel, tafelvoetbaltafel, tafeltennistafel en bordspellen.

A'DAM Tower en Shell
De Amsterdam Tower is geen nieuw gebouw. Het gebouw stond bekend als de 'Shell Toren' omdat de shell hier van 1971 tot 2009 zetelde.

De gemeente Amsterdam kocht de toren en na een renovatie heropend in 2016 als combinatie van kantoren, uitgaansgelegenheden en uitkijkpunt met ronddraaiend restaurant. Met een extra onderdeel bovenop ging de toren bovendien van 80 naar 100 meter hoog. Het is niet het hoogste gebouw van Amsterdam, maar is heeft wel het beste uitzicht over de stad.

Tickets
Er zijn verschillende ticket combinaties
Lookout ticket: de goedkoopste optie  geeft alleen toegang tot het observatiedek
Lookout + Thrill: inclusief schommel en VR Ride
Lookout + drink: inclusief een drankje in het panorama restaurant
Lookout + burger menu: rund-, kip- of veggieburgers frites
Kijk op de website van A'DAM Lookout voor nog meer combinaties

Amsterdam_Adam_toren_Amsterdam_schommels_2.jpg

Adres
A’DAM LOOKOUT, Overhoeksplein 5, op de 20e en 21e verdieping van de A'DAM Toren, in Amsterdam-Noord
De ingang is naast het EYE Film museum
Neem de gratis veerboot Van Amsterdam Centraal naar de Buiksloterweg

Openingstijden:
Dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur
Laatste entree is om 21.00 uur

Volgend artikel: ArenA stadiontour
Vorig artikel: Griezelen in de Amsterdam Dungeon

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video