grachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumdam masterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-grachten-winteramsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam stoperagrachten amsterdam

Street art: gratis ontdekkingstocht op je smartphone

Street art vind je op bijna elke straathoek in Amsterdam, van standbeeldjes tot graffiti en moza´eken, soms zo klein dat het nauwelijks opvalt. Er is zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Waar moet je beginnen? Wanneer je de gratis interactieve street art plattegond gebruikt, weet je zeker dat je geen enkel kunstwerk overslaat en dat je zonder moeite al die geheime plekjes ontdekt in Amsterdam. Loop op je gemak door Amsterdam en bekijk de stad vanuit een ander perspectief!á

Amsterdam_street_art_amsterdam.jpg

Street art: gratis ontdekkingstocht door Amsterdam
In Amsterdam vind je overal kunst of je nu naar een museum gaat of langs de grachten slentert, kunstenaars hebben op veel plaatsen hun sporen achtergelaten. Wanneer je weet waar deze kunstwerken te vinden zijn, kun je je ontdekkingstocht beginnen. De street art plattegrond is handig om te hebben want in een handomdraai zie je welke route je moet volgen om de kunstwerken in een bepaald stadsdeel te zien. Trek je wandelschoenen aan of stap op de fiets om de muurschilderingen in Amsterdam te bekijken en alles is gratis!

Urban art in Amsterdam
Om de mooiste Urban Art in Amsterdam te vinden, klik je eenvoudig op de verschillende pin-points op de interactieve street art plattegrond. Je ziet dan een foto van het kunstwerk met een korte beschrijving. Er zijn drie routes: Jordaan, Binnenstad en Oost en noord Amsterdam.

In de Jordaan vind je de GO Gallery met street art tentoonstellingen van internationale en regionale kunstenaars. Ook kun je hier originele street art kopen. In het centrum aan de onderkant van een balkon in de Sint Antoniebreestraat zie je een kleine moza´ektegel van Space Invader.

In Amsterdam noord in een voormalig tankstation dat nu felroze is geschilderd, zie je street art op de muren en op de omliggende containers. Het is een ontmoetingsplek voor graffit-kunstenaars en een podium voor concerten, discussies en tentoonstellingen. De gratis DEFshop plattegrond is perfect om street art in Amsterdam te ontdekken!

foto wiki commons

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video