grachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamamsterdamdam masterdamamsterdam stoperaamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-grachten-winter

Vintage containerkleding

Kaufhaus – is dat wel in Nederland? Zeker, niet alleen ben je in Nederland je hebt ook nog eens een keer de kans dat je je eigen afdankertjes terugvindt. De hele voorraad van Kaufhaus in Amsterdam komt uit kledingcontainers op straat waar je je overtollige kleding in achterlaat voor 'de arme kindertjes" (en volwassenen) in Afrika. 

Amsterdam_kaufhaus_1.jpg
Kledingcontainers

In een groot aantal gemeentes in Nederland staan kledingcontainers. Het textiel wordt gesorteerd en vervolgens verkocht op de wereldmarkt. Had je altijd gedacht dat een klein kindje met grote ogen en een big smile in jouw t-shirtje zou lopen? Dan heb je het mis want de kleding uit de containers wordt niet weggegeven maar verkocht. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar goede doelen.

Kostenbesparend
Het is een omweg om eerst de tweedehands kleding naar een derde wereldland te verschepen, vervolgens daar te verkopen en dan een deel van de opbrengst ten goede laten komen aan deze derde wereld. Dat is een dure omweg.

Kaufhaus
Dat kan beter, dacht Sympathy, het tweedehands kleding containerbedrijf. Zij gaven de afgedankte kleding een nieuw leven en dit maal gewoon in Nederland. Dat bespaart geld voor vervoer, benzine etc. Kaufhaus heeft sorteerders in dienst die 'de juweeltjes' eruit pikken om vervolgens in Nederland te verkopen. Naast tweedehands kleding vind je in Kaufhaus ook retro meubels, grammofoonplaten en spulletjes die in sociale werkplaatsen worden gemaakt.

Amsterdam_kaufhaus_2.jpg
Kaufhaus heeft twee vestigingen in Amsterdam:

Kaufhaus, Eerste Sweelinckstraat 21H, Amsterdam
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10.30-18.00 uur en zaterdag 12.00-17.00 ur

Kaufhaus, Haarlemmerstraat 154, Amsterdam
Openingstijden  maandag 13.00-18.00 uur
woensdag t/m zaterdag 10.30-18.00 uur
zondag 12.00-17.00

foto's Kaufhaus  

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video