grachten amsterdamamsterdamdam masterdamamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam stoperaamsterdam-grachten-winteramsterdam-rijksmuseum

Pantoffelwinkel Antonia

Antonia in Amsterdam is de enige winkel in Nederland die vrijwel uitsluitend pantoffels verkoopt. Alleen sloffen is wat eenzijdig daarom ook andere voetbekleding zoals slippers, regenlaarzen en klompen. Een gat in de markt want pantoffels, sloffen, slippers zitten lekker en houden je voeten warm en vrijwel iedereen heeft één of meer paren in de kast of onder het bed staan.

Amsterdam_antonia_pantoffel.jpg

Antonia de enige pantoffelwinkel in Nederland

Antonia kan zich met recht de enige pantoffelwinkel in Nederland noemen, maar alleen in de winter. In de koude maanden van het jaar staat de winkel vol met lekkere warme of juist extra mooie sloffen; van hele kleine babyslofjes tot herenschoenmaat 50. 's Zomers worden slippers, waterschoentjes regenlaarzen en sandalen aan de collectie toegevoegd.

Schoenen uit, sloffen aan
In veel landen is het de gewoonte om bij het binnengaan van een huis je schoenen uit te trekken en sloffen aan te doen. De Zweden doen het en ook de Tsjechen. In vrijwel ieder Tsjechisch huis hangt naast de voordeur een groot formaat pantoffel met daarin sloffen voor vrienden en kenissen die op bezoek komen.

Binnenshuis pantoffels dragen heeft verschillende redenen: harde schoenen en hoge hakken kunnen de vloerbedekking ruineren, schoenen zijn vuil ook al heb je je voeten geveegd en zonder schoenen lopen is gezond voor de voeten en op sloffen lopen vermindert de kans op platvoeten. Ook in veel ontwikkelingslanden lopen de mensen binnenshuis blootsvoet. Dat is logisch want er is overal stof en modder in het regenseizoen, want vaak zijn de straten zijn ongeplaveid.

TIP: Ga naar de Badjassenwinkel en koop een bijpassende ochtendjas, badjas of kimono.

Adres
Antonia by Yvette, pantoffel & slippers
Gasthuismolensteeg 16
Amsterdam

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video