amsterdam-rijksmuseumamsterdam-grachten-winteramsterdam stoperaamsterdam-winter-vocdam masterdamgrachten amsterdamamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamamsterdam

Artis Zoo Dierentuin

Amsterdam Artis Zoo is een geweldige attractie om te bezoeken met kinderen (en ook zonder). Artis, de eerste dierentuin in Nederland en de oudste in Europa, is een oase van rust en een uitstekend familie-uitje. Sta oog in oog met tijgers, leeuwen en poema's of kijk naar de de chimpansees die van boom tot boom slingeren. Vooral in de lente wanneer de bomen bloeien, is Artis wonderlijk mooi. Artis, dat is is puur natuur midden in het hart van Amsterdam.

Amsterdam_artis_1.jpg
De natuur is de leermeesteres van de kunst
Natura Artis Magistra (de natuur is de leermeesteres van de kunst), beter bekend als Artis is de thuisbasis van 900 verschillende diersoorten. Verder zijn er meer dan 200 verschillende soorten bomen die Artis zo mooi groen maken waardoor Artis een prettig leefgebied voor de dieren is en een tuin waar bezoekers graag wandelen. Artis Amsterdam is het perfecte dagje uit voor het hele gezin.

Skip-the-line ticket
Verspil geen tijd met wachten voor de kassa. Koop je skip-the-line tickets voor dierentuin Artis online!†

Bestel hier je ticket voor de Artis Zoo!

Artis Zoo Express
Maak er een gezelllig dagje uit van. Combineer een rondvaart door de Amsterdamse grachten met een bezoek aan Artis. Bestel tickets online want dan vermijd je de vaak lange wachtrij voor zowel de rondvaart als Artis.


Leeuwen, vlinders en haaien
Soms waan je je in donker Afrika en zit je tussen leeuwen en tijgers, dan weer fladderen honderden vlinders in het rond die snoepen van de nectar van de exotische bloemen of je wordt omringd door koralen en riffen waar haaien wonen. Dit is niet alleen maar verbeelding want dit kun je allemaal echt beleven in Artis - in de vlindertuin, in het aquarium en op de savanne.

Artis de Partis
Ga niet naar huis zonder een Artis de Partis souvenir. Ooit verloor iemand verloor Artis de Partis, een grappig knuffeldier, en kwam niet meer terug om het op te halen. Nu is dit knuffeldier gepromoveerd tot de favoriete mascotte van Artis. Artis de Partis een knuffel waar iedereen van houdt is nu een sleutelhanger die iedereen wil hebben.

Amsterdam_artis_2.jpg
Adres
Natura Artis Magistra, Artis Amsterdam Zoo Dierentuin
Plantage Kerklaan 38-40
Amsterdam

Openingstijden†
Dagelijks 09.00-18.00 uur
Op zaterdagen in juni, juli en augustus van 09.00 tot zonsondergang.

foto's†John Wieland en Wouter Kiel @Flickr

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video