grachten amsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumdam masterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam stoperaamsterdam

Op ontdekkingsreis tussen fantasie en werkelijkheid

In NEMO geldt maar één regel: verboden af te blijven! Science Center NEMO in Amsterdam neemt je mee op ontdekkingsreis door een wereld die bol staat van wetenschap en technologie. Geen saaie theorie maar in NEMO ontdek je zelf hoe dingen werken.Trek een labjas aan, zet een veiligheidsbril op en experimenteer zoveel je maar wilt. Hoe krijg je een ei door de smalle opening van een fles of hoe laat je een autootje vanzelf rijden? Je komt het allemaal te weten tijdens een bezoek aan NEMO in Amsterdam.

Amsterdam_nemo_3.jpg
Doe-dingen
Experimenteer met de Age Machine en je weet hoe de wereld er over 50 jaar uitziet of ontdek wat er gebeurt wanneer je je eerste liefde kust. Word chemicus voor een uurtje en doe een paar proefjes in het laboratorium. En wat is precies een regenboog en leer waarom vrouwen hoger spreken dan mannen. 

Tip: bestel je tickets voor het NEMO Science Center van te voren online en je kan direct door lopen bij de kassa!

Boek hier en vermijd de soms lange wachtrij

Amsterdam_nemo_2.jpg

Bouw een brug
Bouw je eigen brug en wat gebeurt er eigenlijk wanneer de bliksem inslaat? Ontdek hoe geluid tot stilte kan leiden en waarom je zoveel op je ouders en grootouders lijkt. Na een bezoekje aan NEMO heb je antwoord op al deze vragen, en nog veel meer. Deze educatieve attractie is leuk voor kinderen én volwassenen!

Het gebouw
NEMO is niet alleen interessant om van binnen te zien. Ook de buitenkant is een ware blikvanger. NEMO is een markant gebouw ontworpen door de Italiaanse architect Renzo Piano die in Amsterdam een gebouw miste dat een uitzicht over de stad gaf.

Het resultaat is een kopergroen gebouw dat doet denken aan de boeg van een schip dat oprijst uit het water en onderdeel is van de ingang tot de IJ-tunnel. Op het dak groeien zo'n 2000 vetplantjes en kruiden die een goede isolatielaag vormen en dus leiden tot minder energieverbruik. 's Zomers fungeren de trappen en het dak van het gebouw als stadsstrand.

Adres
Science Center NEMO
Oosterdok 2
Amsterdam

Krijg korting met de Amsterdam City Pass!

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag van 10.00-17.30 uur.
In de schoolvakanties ook op maandag open.

foto's Nemo Science Centre

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video