amsterdam-rembrandtpleinamsterdam stoperaamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamamsterdamdam masterdamamsterdam-rijksmuseum

Dappermarkt, een gezellige wijkmarkt

Gezellig shoppen en slenteren op de Dappermarkt in Amsterdam kan elke dag behalve op zondag. Deze markt is een echte aanrader en minstens zo gezellig als de Albert Cuypmarkt.

Amsterdam_dappermarkt.JPG

Dappermarkt

Een echte wijkmarkt met volop koopjes die je niet alleen in de kramen vindt maar ook in de winkels erachter. De Dappermarkt is het tweelingbroertje van de Albert Cuyp maar dan met minder toeristen en meer Amsterdammers. De Dappermarkt is een mix van culturen en dat zie je goed aan het aanbod van koopwaar: Nederlandse tulpen naast Vietnamese loempia's. Belgische friet, exotische produkten en heel veel textiel van BH's cup XXXLLL tot tafelkleden en wollen wintermutsen. Voor de lekkere trek stop je even bij de Volendammer Vishandel Jan Drum – een harinkje, kibbeling of een patatje en gerookte paling om mee naar huis te nemen. 

Karel Appel
Dapperstraat 7 is het geboortehuis Karel Appel, CoBrA kunstenaar van het eerste uur. Zijn geboortehuis wordt nu gebruikt als short-stay appartementencomplex voor studenten aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam waar Appel zelf ook gestudeerd heeft. Het huis is open voor het publiek. Er hangen kunstwerken van bewoners en van Appel zelf uit de tijd toen hij in de Dapperstraat woonde.

Adres

Dappermarkt
Dapperstraat
Amsterdam

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 8.00 – 18.00

foto Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video