amsterdam stoperaamsterdam-grachten-winterdam masterdamgrachten amsterdamgrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam-rembrandtpleinamsterdamamsterdam-winter-voc

Antiek, kitsch en curiosa op de markt op het Waterlooplein

De vlooienmarkt op het Waterlooplein in Amsterdam is gezellig, druk en multicultureel – een feest van bonte kleuren en heerlijke geuren want ook vers brood, stroopwafels en bloemen koop je op het Waterlooplein. De Waterlooplein vlooienmarkt lijkt een metamorfose te hebben ondergaan van vlooienmarkt naar tweedehands en uit China geimporteerde kleding en spullen. De voorraad wordt bewaard in keurige, manshoge containers achter de marktkraam. Even om de hoek op Zwanenburgwal vind je nog wel echte 'vlooienhandel', hier kun je rommelen door bakken met een allegaartje aan spullen en kleding. 

Amsterdam_waterlooplein-amsterdam.jpg

De vlooienmarkt op het Waterlooplein is een echte snuffelmarkt. Je kunt vlooien in een krat tot de rand gevuld met tweedehands stekkers en snoeren of grabbelen in een bak vol moertjes en schroeven. Kraam na kraam vol vreemde, opvallende en soms mysterieuze spullen.

Amsterdam_Waterlooplein-markt

Snuffel tussen antiek en curiosa, Alleen al het feit dat je thuis komt met dat ene rustieke tafeltje, een verweerde lampetkan of zes Meissen porceleinen kopjes en maar vijf schoteltjes maakt je aankoop uniek. Genoeg tweedehandskleding om je voor de rest van je leven te voorzien. Koop die veren boa, hoed met namaakbloemen of avondjurk met laag décolleté; voor de prijs hoef je het niet te laten.

Amsterdam_Waterlooplein-rommelmarkt 

Waar komen al die spullen vandaan? Dat is simpel - van overal en nergens. Dat is de charme van de vlooienmarkt op het Waterlooplein.

Amsterdam_waterlooplein_vlooienmarkt_1.jpg   
Ook dit is de Waterlooplein vlooienmarkt. Hier valt niets te vlooien. Valt de de vlooienmarkt een beetje tegen? Kom dan op 27 april naar de vrijmarkt, de allerbeste vlooienmarkt in Amsterdam met de laagste prijzen en de ruimste keus. Op de tweede plaats komen de kringloopwinkels en ten slotte de vlooienmarkt op het Waterlooplein.

Adres
Waterlooplein markt
Waterlooplein, op het plein voor het stadhuis
Amsterdam  

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 09.00-17.00

foto's Marianne Crone en Albert van den Boomen.

Amsterdam_Waterlooplein-markt

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video