amsterdam-rijksmuseumamsterdam-winter-vocamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamgrachten amsterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam stoperadam masterdamamsterdam

De Cuyp is van alle markten thuis

De Albert Cuypmarkt is de grootste dagmarkt van Amsterdam. Hier doen Amsterdammers hun dagelijkse inkopen, zijn snuffelaars op zoek naar koopjes en genieten anderen gewoonweg van de sfeer. Kleurig, fleurig, geurig – dat is de Albert Cuyp! Met een aanbod zo veelzijdig dat de marktkooplui beweren dat 'wat je op de Albert Cuyp niet vindt, niet bestaat of nog moet worden uitgevonden'.

Amsterdam_albert-cuypmarkt-amsterdam.jpg

Grootste dagmarkt

De Albert Cuyp is de waarschijnlijk de boeiendste markt van Amsterdam, en misschien wel van heel Nederland. Dat heeft alles te maken met het enorme aanbod - van nieuwe haring tot XXXL BH's en van leesbrillen tot Amsterdamse uien. En verder flonkerende sieraden, leesbrillen in alle sterkten, schoenen, T-shirts, groenten, fruit, stoffen, textiel, tassen, bloemen, planten – met 260 kramen is de Albert Cuyp de grootste dagmarkt in Amsterdam.

Viskramen
Voor verse vis moet je op de Albert Cuyp zijn. Een van de visverkopers zegt vijftig verschillende vissoorten in de aanbieding te hebben (de redactie van Amsterdam-Nu heeft ze niet geteld..). Natuurlijk is dat niet alleen Noordzeevis maar ook familieleden uit de Middellandse Zee en verre oceanen.

Voor de lekkere trek
Voor verse noten loop even langs bij de notenboer. De keuze aan tongstrelende chocola lijkt onuitputtelijk, het een nog lekkerder dan het andere. Dan heb je ook nog Wally waffels, versgemaakte wafels met een laagje chocola erop.

Amsterdam_albert-cuyp-in-amsterdam.jpg

Stoffenkramen
Voor iedereen die zelf kleding maakt, is de Albert Cuyp een paradijs op aarde met zeven kramen vol stof per meter. De Kniphal is beroemd voor alle soorten stof die uit voorraad geleverd kunnen worden.

En verder..
Bloem Kapper Vintage, drie vliegen in een klap, een gezellige vintage-winkel die tegelijkertijd kapper is. Bij Budget Souvenirs koop je al je geschenkjes voor je (buitenlandse) vrienden, voor de helft van de prijs van wat ze in het centrum kosten. Voor allerlei theesoorten, kruiden en snoep stap je binnen bij de Peperbol – leuk en lekker.

Geld nodig?
Het aanbod op de Albert Cuyp is zo verleidelijk dat je misschien meer koopt dan je van plan was. Handig om te weten is dat er drie pinautomaten zijn: Albert Cuypstraat 165, naast Eetcafe Moos en binnen in de Kniphal.

Adres
Albert Cuypmarkt
Albert Cuypstraat
Amsterdam

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 10.00-17.00
Zondag gesloten

foto Marianne Crone 

Shoppen op de Albert Cuyp

Winkelen en boodschappen doen met Amsterdammers op de Albert Cuyp, de grootste dagmarkt van Amsterdam

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video