amsterdam-rijksmuseumgrachten amsterdamamsterdamgrachten amsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam stoperadam masterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam-rembrandtplein

Pannenkoeken voor iedereen

Pannenkoeken lekker en betaalbaar! Het lijkt wel of er in iedere straat in Amsterdam een pannenkoekenrestaurant is. Allemaal uitproberen is ondoenlijk daarom geven wij een keuze van vijf leuke restaurants.

Amsterdam_pannenkoekenboot-amsterdam.jpg

Honger gekregen tijdens of na een dagje Amsterdam en geen trek in een vette hap van de Febo? Ga dan naar een van de vele pannenkoekenrestaurants die Amsterdam rijk is. Of je nu zoete of hartige pannenkoeken wil eten, ze zijn allemaal even lekker.

De redactie van Amsterdam-Nu zet een paar leuke pannenkoekenrestaurants op een rijtje.

Pancake Bakery
Vlak naast het Anne Frankhuis en altijd vol met buitenlandse bezoekers. Dat heeft een reden. Niet alleen zijn de pannenkoeken met zorg bereid, ook het pand is heel mooi. Pancake Bakery zit in een oud pakhuis dat diende als opslagplaats voor specerijen die de Oost-Indische Compagnie uit Nederlands-IndiŽ haalde. Op de marmeren tafels staan flesjes stroop, normaal voor Nederlanders, maar niet voor buitenlandse toeristen. Er staan 75 verschillende pannenkoeken op het menu, wanneer je ze allemaal wil proberen, ben je wel even bezig.
Adres: Prinsengracht 191
Open: dagelijks van 09.00-21.30 uur.

Pancakes Amsterdam
Pancakes Amsterdam specialiseert zich in traditionele, verrassende en wereldse pannenkoeken. Pannenkoeken met alleen maar suiker, of met heel veel ingrediŽnten. Proef hier blini, Russiche pannenkoekjes of Amerikaanse pannenkoeken met maple syrup. En houd je niet zo van pannenkoeken, er staan ook poffertjes op het menu. Kom hier voor een ontbijtje van drie-in-de-pan, een uitstekend begin van de dag.
Adres: Berenstraat 38
Open: dagelijks van 10:00-19:00

Amsterdam_pannenkoeken-upstairs.jpgPannenkoekenhuis Upstairs
Upstairs doet zijn naam eer aan; dit piepkleine pannenkoekhuis is op de eerste verdieping van een mooi zestiende-eeuws pand. Er zijn maar vier tafels en om dit te compenseren hangen er zo'n honderd theepotten aan het plafond. Een pannenkoek met advokaat, chocoladesaus en room moet je zeker geproefd hebben.
Adres: Grimburgwal 2
Open: woensdag t/m zaterdag van 12.00-18.00, zondag 12.00-17.00

Pannenkoekenboot
Combineer een 2Ĺ-uur durende rondvaart over het IJ en door de grachten van Amsterdam met onbeperkt pannenkoeken eten. Laat een klein plekje open voor een oer-Nederlands gerecht; gehaktballetjes met stoofpeertjes, net zo overheerlijk als oma ze maakte.
Adres: Ms. van Riemsdijkweg, Amsterdam-noord
Iedere tweede zaterdag van de maand van 20.00-22.30 uur,
bespreek online
.

Boerderij Meerzicht
Prachtige locatie, midden in het Amsterdamse Bos, het is alsof je helemaal buiten bent. Boerderij Meerzicht is ideaal voor de hele familie; pannenkoeken voor iedereen, een speeltuin en buitenactiviteiten voor de kinderen. Wat is er lekkerder dan pannenkoeken met spek en stroop? Misschien pannenkoeken met gember, kaas en stroop of warme kersen met poedersuiker of neem een van de andere 48 smaken.
Adres: Koenenkade 56,
Open: dinsdag t/m zondag 10:00-19:00

foto Marianne Crone

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video