amsterdam-rijksmuseumamsterdam-grachten-winteramsterdam-winter-vocamsterdam-rembrandtpleinamsterdam stoperagrachten amsterdamgrachten amsterdamamsterdamdam masterdam

Grand Cafe Amstelhoeck

Grand Café Amsterhoeck in Amsterdam is het gezellig en lekker en je geniet van een grandioos uitzicht over de Amstel. Weer of geen weer het verwarmde terras met fleece omslagdoek is de uitgelezen plaats voor een koffie met een krantje erbij of een broodje Old Amsterdam of, typisch Amsterdam, een broodje osseworst. Ook heel handig voor een hapje voor of na een bezoekje aan de Stopera. 

Amstelhoeck ligt in hartje Amsterdam, naast de Waterlooplein vlooienmarkt, vlakbij de Stopera en Carré en op een steenworp afstand van het Rembrandthuis. Zit op het terras met uitzicht over de Amstel. Ruim opgezet is Amstelhoeck geschikt voor grotere gezelschappen maar ook voor een intiem dineetje.

Amsterdam_amstelhoek_1.jpg
Lunch
De lunchkaart is interessant met een grote keuze aan broodjes met geitenkaas, hete kip, warme beenham maar ook soepen en tosti's. Op de dinerkaart ook enkele vega gerechten zoals lasagna, bietencarpaccio en hete tempeh salade. Laat vooral een plekje open voor het nagerecht; warm appelgebak, kaneelijs, vanillesaus en slagroom – alsof een engeltje je tong streelt.

Eigen koeien
Groenten, fruit, brood alle ingrediënten worden betrokken van lokale partners. Bakker Visser van de Rozengracht levert heerlijk knapperig vers brood voor bij de lunch. Verse groenten en fruit, altijd seizoengebonden, worden geleverd door Jun, die zijn carriere begon op de Albert Cuyp-markt. Het vlees komt van eigen koeien die naast de Arena grazen. Visgerechten zijn gebaseerd op vissoorten uit het Amsterdamse IJ. Ambachtelijke frites komen van een kleine fabriek aan het Noordzeekanaal en worden bereid volgens oud receptuur. De koffie is een speciale melange: Canal Coffee, geinspireerd op de Amsterdamse grachten.

Bierkaart
Amstelhoeck schenkt speciale bieren: Amstel, Amstel Gold, Weckse Rose, Westmalle dubbel, Westmalle triple, Affligem blond, Duvel, Strongbow Gold en Sol.

Adres
Cafe Restaurant
Amstelhoeck Amstel 1
Amsterdam

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 09.00-23.00
Zaterdag en zondag 10.00-23.00

foto Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!
05-02-2024

E. Bertus-van Kempen | Ik mis de lunchkaart dus……Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video