amsterdam stoperadam masterdamamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamgrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam-grachten-winter

Lekkere boterhammetjes

Voor een gewone boterham met beleg ga je naar de Broodbar, een piepklein lunchadresje midden in het centrum van Amsterdam.

Amsterdam_broodbar-in-amsterdam.jpg

Boterhammen

Je loopt er makkelijk voorbij want de Broodbar valt niet meteen op wanneer je over de Kloveniersburgwal slentert. Als je eenmaal dit adresje ontdekt hebt, zul je telkens terug komen. De formule is simpel: 1 boterham + 2 beleg + 3 smeersel.

Boterham: keuze uit wit, meergranen, Allison walnut en desem.
Beleg: keuze uit kaas, kiprollade, tonijnsalade, geitenkaas en nog veel meer.
Smeersel: mosterdmayonaise, chutney, koriander spread.

Speciaal aanbevolen door de redactie van Amsterdam-Nu: dragonmayonaise. Vind je het beleg een beetje magertjes? Voor een kleine meerprijs heb een gekookt ei, gegrilde groenten en een extra belegje.

Ontbijt
Lekkere ontbijtjes, ook geschikt als lunch, van croissants met jam tot rozijnenbrood met kaas. Heel speciaal zijn de wentelteefjes. Wil je iets heel gewoons, neem dan een boterham met Nutella. Ben je dol op zoet dan zijn er brownies, arretjescake en de taart van de dag - elke dag een andere verrassing.

Adres:
Broodbar
Kloveniersburgwal 18
Amsterdam

Openingstijden:
Maandag tot vrijdag 08.00 – 17.00
Zaterdag 08.00 – 18.00
Zondag 10.00 – 18.00

foto Marianne Crone 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video