amsterdam-winter-vocgrachten amsterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-rijksmuseumamsterdam-grachten-winterdam masterdamamsterdam stoperaamsterdamgrachten amsterdam

Mobiele keuken oftewel food truck

Mobiele keuken, food truck en streetfood in Amsterdam - dat betekent lekker-eten-op-straat. Een harinkje met uitjes, een kroket uit de automaat  of een puntzak Vlaamse friet. Maar Amsterdam heeft meer want op 24 plekken in de stad vind je mobiele keukens die er veel werk van maken om iets speciaals te serveren en meer te bieden hebben dan alleen maar friet, haring of kroket. De mobiele keuken is een uitstekend alternatief wanneer je snel en betaalbaar wilt eten. 

Amsterdam_frens-haringhandel.jpg
Mobiele keukens

Mobiele keukens of misschien beter bekend als food trucks mochten tot voor kort alleen op de markt staan of op voedselgerelateerde evenementen. Dat is voorbij en rollende keukens vind je nu op 24 plaatsen in Amsterdam. De mobiele keukens die een vergunning hebben gekregen zijn getest op voedselkwaliteit, duurzaamheid, innovatief gehalte en duurzaamheid. Lekker, goedkoop en geinspireerd streetfood dat is het resultaat. Zet je tanden in een vers gegrilde hamburger, probeer tandoori kip of toch maar een kom geurende spinaziesoep. Streetfood in Amsterdam is nu werkelijkheid!

Wat en waar
Maandagmiddag Vondelpark ingang Amstelveenseweg: hete röstiballetjes, pizza Margherita en broodje babi guling. Dinsdagmiddag Zuidas: noedelsoep met eend. Dinsdagochtend Bosbaan: wrap met groente en huisgemaakte tomatenchutney.

Haring
Frens Haringhandel staat al 25 jaar op het Koningsplein en is gegarandeerd een van de beste haringkramen in Amsterdam. Niet zo'n trek in haring? Je kunt hier ook andere vis-lekkernijen krijgen. Neem ook een kijkje op de Albert Cuypmarkt want een van de visverkopers zegt vijfig vissoorten in de aanbieding te hebben.

Vlaamse Friet
Voor Vlaamse friet ga je naar Manneken Pis op het Damrak. Friet van Nederlandse aardappels maar op Vlaamse wijze bereid, dus lekker dik gesneden. Schanulleke is het perfecte tussendoortje, Urbanus een mooi lunchhapje en Obelix voor de hele grote trek. En dan het belangrijkste: keuze uit twintig sauzen waaronder wietsaus. Kom nog een keertje terug voor een frietje speciaal (mayo, curry, uitjes) of frietje oorlog (mayo, satésaus en uitjes).

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video