amsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamamsterdam-winter-vocamsterdamdam masterdamamsterdam stoperagrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam-rembrandtplein

De greppel

Robert Walter, geliefd burgemeester van Amsterdam, vermoedt dat zijn vrouw vreemdgaat met een van zijn wethouders. En nog wel met die oerdegelijke wethouder die zich inzet voor het milieu. ‘De greppel’ is de nieuwe roman van Herman Koch, succesvol auteur van o.a. 'Het diner' en het Boekenweekgeschenk 2017.

Amsterdam_Boeken_de_greppel_herman_kochNiet veel later beweert een journaliste dat de burgemeester betrokken is geweest bij het toetakelen van een agent tijdens een Vietnam-betoging. Dan staat opeens zijn vierennegentigjarige vader op de stoep: hij en zijn vrouw willen samen euthanasie plegen.

'De greppel' laat zien hoe een ogenschijnlijk stabiele man in korte tijd steeds verder verstrikt dreigt te raken in zijn eigen angsten en vermoedens. Of ziet Robert Walter de dingen juist voor het eerst echt helder?

Herman Koch (1953) was bekend als televisiemaker (‘Jiskefet’) en is inmiddels wereldberoemd geworden met ‘Het diner’. ‘De greppel’ gaat over macht, jaloezie en is geestig en verontrustend: een onmiskenbare Herman Koch.

De greppel
Herman Koch
Ambo/Anthos, 2016
ISBN 9789026332296
€ 21,99 (hardcover)
€ 12,99 (ebook)
€ 19,99 (dwarsligger, compact formaat)
€ 14,99 (luisterboek, MPS download)


Bestel De greppel bij bol.com

Bestel hier het ebook

Bestel hier de dwarsligger

Bestel hier het luisterboek

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video