grachten amsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam stoperaamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-rijksmuseumamsterdamdam masterdamgrachten amsterdamamsterdam-grachten-winter

Bloed krijg je er nooit meer uit

Wanneer een man een roman schrijft over de volksbuurt in Amsterdam waar hij vandaan komt, overlijdt onverwacht zijn jongere zus, wat hem dwingt om in het reine te komen met het milieu waaraan hij zich ontworsteld dacht te hebben.

Amsterdam_Boeken_Philip_Snijder_Bloed_krijg_je_er_nooit_meer_uitIn 'Bloed krijg je er nooit meer uit' van Philip Snijder gaat een vijftigjarige man op zoek naar zijn tien jaar jongere, enige zus. En dat terwijl hij toch weet waar zij zich bevindt: in het mortuarium van een ziekenhuis. De vorige avond is ze met spoed opgenomen. Tevergeefs.

De dag na haar plotselinge dood doolt hij urenlang door haar huis, alleen, zoals hij dat tegelijkertijd doet in zijn herinneringen - aan haar, en aan zijn eigen zelfzuchtige afzijdigheid bij haar ondergang. Ondertussen staat zijn eerste boek op punt van uitkomen: een onthullende roman over zijn kindertijd en zijn familie in een achterbuurt.

'Bloed krijg je er nooit meer uit' prikkelt en schrijnt zoals het treurigstemmende leven van zijn zus schuurt, tot het ongemak oplost in een bevrijdende lach. Tijdelijk.

Bloed krijg je er nooit meer uit
Philip Snijder
Uitgeverij Atlas Contact, 2016
ISBN 9789025447762
€19,99 (paperback)
€14,99 (ebook)

Bestel Bloed krijg je er nooit meer uit bij bol.com

Bestel hier het ebook

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video