amsterdamamsterdam stoperaamsterdam-rijksmuseumdam masterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamgrachten amsterdamamsterdam-winter-voc

De wensdagen : een jeugd in de Jordaan

De wensdagen van Patricia F. Wessels is het autobiografische verhaal van haar hippiejeugd in de Amsterdamse Jordaan. Dit prachtige familieportret is een aanrader voor liefhebbers van Judith Koelemeijer en Geert Mak.

Amsterdam_Boeken_de_wensdagen_patricia_wesselsPatricia Wessels groeide op in de volkse Jordaan, in het Amsterdam van de jaren 70 van de vorige eeuw. In die tijd zijn haar ouders hippies. Het leven van Patricia en haar broertje Lukas zit vol avontuur, maar ook vol onzekerheden en onveiligheid.

Na de scheiding van haar ouders blijkt Patricia's moeder zeer creatief in het leven in armoede. Haar vader komt elke twee jaar een paar maanden 'thuis' en speelt zijn rol als vader en held dan met verve. De illusie van een gezin wordt met zorg in stand gehouden. Wanneer er weer rust en regelmaat komt als haar moeder een nieuwe liefde vindt, vraagt Patricia zich echter af waar haar loyaliteit ligt.

'Beeldend geschreven, hilarisch en ontroerend portret van een hippiejeugd.' Judith Koelemeijer 

'De Jordaan. Amsterdam, de wilde jaren zeventig. De ogen van een kind. Ja, zo was het!' Geert Mak

Patricia F. Wessels (1966) is journalist, moeder van twee dochters en geboren en getogen in de Amsterdamse Jordaan. De wensdagen is haar debuut. Het is het autobiografische verhaal van haar hippiejeugd. Tegenwoordig woont Wessels in Schoorl.

De wensdagen
Patricia Wessels
Luitingh-Sijthoff, 2016
ISBN 9789024570638
€ 19,99 (paperback)
€ 12,99 (ebook)

Bestel De wensdagen bij bol.com

Bestel hier het ebook

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video