amsterdam stoperaamsterdam-rijksmuseumamsterdamdam masterdamamsterdam-winter-vocamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamgrachten amsterdamamsterdam-grachten-winter

Shoppen in Warmoesstraat

Warmoesstraat, een van de oudste straten in Amsterdam, ligt vlakbij de Rosse Buurt. Het winkelaanbod speelt daar gretig op in. Rare winkeltjes, grappige boetiekjes, sexy bars, coffeeshops, maar ook budget hotels en veel souvenirs en toeristen. Je koopt hier even makkelijk een dildo als een bruin brood...

Amsterdam_warmoesstraat.JPG

Warmoesstraat 12: Kokopelli Smart Shop

Een van de beste smartshops in Amsterdam voor beginners en gevorderden. Hier kom je ook voor kleding van hennep, boeken, herbal XTC, wierook, magic truffels en spirituele cadeaus, maar ook voor bijzondere souvenirs uit Amsterdam.

Warmoesstraat 64: Baba Coffeeshop
Baba coffeeshop is makkelijk te vinden. Je hoeft alleen maar te speuren naar de Hindoe God Ganesh die boven de ingang troont of laat je leiden door de geur van wiet. Geen ervaring met geestverruimende middelen? Steek je licht op bij het Cannabis College, niet in de Warmoesstraat maar wel dichtbij, en al je vragen zullen beantwoord worden.†

Amsterdam_Warmoesstraat

Warmoesstraat 69: De Bakkerswinkel
De geur van het versgebakken brood is moeilijk te weerstaan. Nestel je in een van de designerstoelen achterin de winkel en doe je tegoed aan abrikozen cheesecake of een hartig broodje als je niet zo van zoet houdt.

Warmoesstraat 71: RoB
Sta even stil voor de etalage van RoB, een boetiek die gespecialiseerd is in lederen kleding van heel normaal tot buitengewoon extravagant. Verder vind je hier heel veel erotische speeltjes. Trek de stoute schoenen aan en neem een kijkje binnen.

Warmoesstraat 89: Mr B
Mannen 'speelgoedwinkel', 100% adult entertainment. De laatste mode in lederen en rubber kleding maar ook op maat gemaakt voor de perfecte pasvorm.

Amsterdam_warmoesstraat_souvenirs.JPG

Warmoesstraat 104: Old Bridge Souvenir Shop

Alleen al de etalage is de moeite van het bekijken waard en dan is er ook nog binnen een keur aan sex-getinte souvenirs.

Warmoesstraat 119: Durty Nelly
Strijk hier neer voor een 'full Irish Breakfast', met alles erop en eraan, midden in Amsterdam.

Warmoesstraat 135: Metropolitan
Shoppen maakt hongerig en is vermoeiend, een goddelijk ijsje of overheerlijke chocola geven genoeg energie om verder te gaan.

Amsterdam_Warmoesstraat

Warmoesstraat 139: W139 Art Gallery
Kunstenaarscollectief dat ooit begon als een kraakpand met wisselende tentoonstellingen die je wel of niet mooi vindt. Kijk ook even in het ex-krakers fotoalbum. Hier kun je zien hoe het pand er vroeger uitzag.

Warmoesstraat 141: Condomerie Het Gulden Vlies
Wurm je de winkel in die bijna altijd vol staat met toeristen. De Condomerie is gespecialiseerd in condooms in alle kleuren, geuren en maten. Misschien is het Condomerie proefpakket wel iets voor je.

Amsterdam_Warmoesstraat-condomerie

Kijk rustig rond in de Warmoesstraat en heb je er genoeg van, loop dan via de Enge Kerksteeg naar de Oude Kerk om een beetje cultuur op te doen, want dat kan ook in Amsterdam!

Foto's Albert van den Boomen en Marianne Crone

Amsterdam_Warmoesstraat-winkelen

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video