grachten amsterdamdam masterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam-rembrandtpleinamsterdam-rijksmuseumamsterdamgrachten amsterdamamsterdam stoperaamsterdam-winter-voc

Amsterdam in bijna 80 boeken - Geert Mak e.a.

‘Amsterdam in bijna 80 boeken’ is een ode aan de stad waar zoveel boeken over verhalen. Van vijf van Nederlands beste verhalenvertellers, te weten Geert Mak, René van Stipriaan, Marita Mathijsen, Guus Luijters en Emile Brugman.  

Amsterdam in bijna 80 boeken_Geert_MakAmsterdam is de stad van de bruine cafés van Carmiggelt, de ‘jongedames’ van Betje Wolff en Aagje Deken en de provo’s van Harry Mulisch. De stad waar Hanny Michaelis de oorlog beleefde, waar Lale Gül opgroeide en waar Remco Campert het vurrukkulluk had. De stad van legendarische romanpersonages als Woutertje Pieterse, Anton Wachter en Ciske de Rat.

In Amsterdam in bijna 80 boeken beschrijven Nederlands geliefdste verhalenvertellers Amsterdam aan de hand van zijn mooiste, belangrijkste en leukste boeken. Met plezier en kennis van zaken leiden ze de lezer door de tijd; van Joost van den Vondel tot Murat Isik, van Nescio tot Renate Rubinstein. Van bekende klassiekers tot vergeten parels, van de grachtengordel tot de Bijlmer…

Dit boek laat zien hoe de geschiedenis zich openbaart in de literatuur. Daarmee is het een uiterst originele en toegankelijke benadering van de geschiedenis van de boekenhoofdstad van Nederland – een viering van de stad, van de literatuur, en vooral van het lezen zelf.

Amsterdam in bijna 80 boeken
Geert Mak, René van Stipriaan, Marita Mathijsen, Guus Luijters en Emile Brugman
Atlas Contact, 2023
ISBN 9789045048574
€ 34,99
€ 13,99

Bestel Amsterdam in bijna 80 boeken

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video