amsterdam stoperagrachten amsterdamdam masterdamamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-winter-vocamsterdam

Mijn Amsterdam - Bent van Looy

Mijn Amsterdam van de Vlaamse muzikant en schrijver Bent van Looy is een eigenzinnige reisgids, zoals de ondertitel al zegt. Deze Antwerpenaar laat de lezer Amsterdam zien door de ogen van een Vlaming.

Amsterdam_Boeken_Mijn_Amsterdam_Bent_van_LooyBent Van Looy is muzikant, schilder en heeft een heerlijke pen. Die talenten brengen hem op tal van plaatsen. Eerder schreef hij zijn razend populaire Parijs-gids. Nu brengt hij die andere luisterrijke stad in kaart, Amsterdam. Als vertegenwoordiger van de goede smaak trekt hij er opnieuw op uit om met een rijkelijk gevuld adressenboek terug te keren.

Of je nu wil weten waar in Amsterdam de beste vaasjes bier  geserveerd worden, welk kraam de beste haring verkoopt of wie de barbier van John Legend is, Bent toont je de weg. Van chique restaurants over karakteristieke boekhandels naar eeuwenoude antiekwinkeltjes, Mijn Amsterdam is er voor iedereen. Deze reisgids is geïllustreerd met prachtige foto’s van Tim Knol.

Bent Van Looy is een Vlaams muzikant, zanger, componist, kunstenaar en presentator die in Antwerpen woont. Hij is soloartiest maar is ook de frontman van Das Pop.

Tim Knol is een Nederlandse singer-songwriter en fotograaf.

Mijn Amsterdam
Bent van Looy
Borgerhoff & Lamberigts, 2023
ISBN 9789463938419
€27,50

Bestel Mijn Amsterdam bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video