amsterdam stoperaamsterdam-rembrandtpleinamsterdamgrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumdam masterdamamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamamsterdam-winter-voc

Het huis aan de Herengracht - Jessie Burton

Amsterdam, 1705. Het huis aan de Herengracht van Jessie Burton is het langverwachte vervolg op Het huis aan de Gouden Bocht, een meeslepend verhaal over ambitie en geheimen in het Amsterdam van begin achttiende eeuw.

Amsterdam_Boeken_Jessie_Burton_Het_huis_van_de_HerengrachtHet huis aan de Herengracht van Jessie Burton begint achttien jaar na de gebeurtenissen van Het huis aan de Gouden Bocht dat in 1686 speelt. Het is de achttiende verjaardag van Thea Brandts. Zij verwelkomt haar volwassenheid met open armen.

Thuis is de sfeer gespannen – haar vader Otto en tante Nella maken eindeloos ruzie, de familie Brandt verkoopt hun meubels om te kunnen eten en op Thea's verjaardag, ook de dag dat haar moeder Maren stierf, dringen de geheimen uit het verleden het heden binnen. Nella is wanhopig op zoek naar een echtgenoot voor Thea om haar toekomst veilig te stellen.

Wanneer ze een uitnodiging ontvangen voor een exclusief bal in Amsterdam, is ze dolgelukkig – misschien is het lot hen dan toch gunstig gezind? En inderdaad, het bal brengt nieuwe vooruitzichten, maar het lot van de Brandts blijft onzeker. En wanneer Nella een vreemd prikkelend gevoel in haar nek voelt, vraagt ze zich af of de miniaturist terug is.

Jessie Burton (1982) debuteerde met Het huis aan de Gouden Bocht, waarvan meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht en waarvan de BBC de succesvolle miniserie The Miniaturist maakte. Hierna volgde het succesvolle De muze.

Het huis aan de Herengracht
Jessie Burton
Luitingh-Sijthoff, 2022
ISBN 9789024586325
€23,99 (paperback)
€13,99 (ebook)

Bestel Het huis aan de Herengracht bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video