amsterdam-winter-vocgrachten amsterdamgrachten amsterdamamsterdam-grachten-winterdam masterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam-rembrandtpleinamsterdamamsterdam stopera

Fietsstad Amsterdam - Fred Feddes en Marjolein de Lange

Waar je ook bent en waar je ook kijkt, de fiets is n de Amsterdamse straten overal aanwezig, in het levensritme van mensen, in de dagelijkse cultuur. Amsterdam is een fietsparadijs, wat zeker niet altijd zo is geweest.

Amsterdam_Boeken_Fietsstad_Amsterdam_Fred_FennesRond 1960 raakte de fiets namelijk ernstig in de knel door de opkomst van de auto. Dat hij daarna een opzienbarende terugkeer beleefde, is te danken aan een unieke combinatie van activisme en gemeentelijk beleid. Fietsstad Amsterdam is het verhaal van de wonderbaarlijke metamorfose van de stad die ruimte maakte voor de fiets, die op zijn beurt meehielp de stad weer leefbaar te maken.

Het boek belicht de verworvenheden van de fietsstad, maar ook de tegenslagen en de tegenkrachten. De alledaagse fietscultuur komt aan bod, evenals de geruchtmakende slag om de passage van het Rijksmuseum en de uitdagingen in de nabije toekomst.

Met de fiets heeft Amsterdam een sterke troef in handen voor een gezonde, veilige en duurzame toekomst. Fietsstad Amsterdam kan een inspirerend voorbeeld zijn voor steden die worstelen met hun leefbaarheid.

Het boek heeft een iegen website: fietsstadamsterdam.nl.

Fred Feddes is schrijver en journalist. Voor hij Fietsstad Amsterdam publiceerde, oogstte hij veel lof voor ‘1000 jaar Amsterdam’. Ook schreef hij De Dam en de toekomstverkenning Het volgende landschap.

Fietsstad Amsterdam
Fred Feddes en Marjolein de Lange
Bas Lubberhuizen, 2019
ISBN 9789059375420
€29,99 (paperback)
€12,99 (ebook)

Bestel Fietsstad Amsterdam op bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video