amsterdam-rijksmuseumamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdamamsterdam-winter-vocdam masterdamamsterdam stoperagrachten amsterdam

Amsterdam door de ogen van Carel Willink

Carel Willink (1900-1983) woonde bijna heel zijn leven in Amsterdam, in het gebied rondom het Rijksmuseum. De wereld waarin hij leefde, veranderde hij soms in een wereld die hij schilderde.  

Amsterdam_Boeken_Amsterdam_door_de_ogen_van_Carel_WillinkHij maakte foto’s van allerlei huizen en beelden in zijn nabije omgeving en gebruikte die in zijn atelier voor een compositie. Daarin zijn elementen uit de werkelijkheid aangevuld met zijn fantasie. Amsterdam door de ogen van Carel Willink toont zijn foto’s en de schilderijen die hij ervan maakte.

Zijn biograaf Rémon van Gemeren maakt een wandeling langs de plekken waar Willink inspiratie vond en waar hij woonde. Daarbij vertelt hij hoe Willink werkte en waar het in zijn schilderijen om draaide: een uiting van zijn liefde voor de zichtbare wereld, die hem houvast gaf in een bestaan dat verder nogal mysterieus, absurd en uitzichtloos was.

Amsterdam door de ogen van Carel Willink
Remon van Gemeren
Uitgeverij Books, 2021
ISBN 9789462584648
€24,95

Bestel Amsterdam door de ogen van Carel Willink bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video