dam masterdamamsterdamgrachten amsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam-rijksmuseumamsterdam stopera

De Dam - Fred Feddes

De navel van Nederland, het hart van Amsterdam: de Dam is het nationale plein van Nederland. Hier staan het Koninklijk Paleis, het Nationaal Monument en de Nieuwe Kerk.

Amsterdam_Boeken_De_Dam_Fred_FeddesSinds mensenheugenis is dit plein de uitverkoren locatie voor officiële gebeurtenissen, feesten, protesten en herdenkingen. Tegelijk is de Dam een heel ongewoon plein, zoals de historische ontstaansgeschiedenis aantoont. In feite zijn het twee pleinen, ofwel een mislukt plein. Het veranderde ook vele malen van uiterlijk, zoals de vele schilderijen en foto’s laten zien, enkele malen in 360°-graden perspectief.

In het boek De Dam legt auteur Fred Feddes – aan de hand van heel veel beeldmateriaal – uit hoe het plein sinds de dertiende eeuw wordt gebruikt, hoe het zijn huidige uiterlijk heeft gekregen, en welke opmerkelijke gebeurtenissen zich hier (toen en nu) afspeelden.

Fred Feddes is schrijver en journalist. Voor hij Fietsstad Amsterdam publiceerde (i.s.m. Marjolein de Lange, 2019) oogstte hij veel lof voor ‘1000 jaar Amsterdam’. 

De Dam
Fred Feddes
Bas Lubberhuizen, 2018
ISBN 9789059375215
€49,99 (hardcover)

Bestel De Dam bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video