grachten amsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam-rijksmuseumamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-grachten-winteramsterdam stoperaamsterdamdam masterdamgrachten amsterdam

De reis van haar leven - Ruth Kornberger

Amsterdam, rond het einde van de 17e eeuw. Een kunstenares en botanicus, een alleenstaande moeder van twee dochters, reist de wereld rond voor haar onderzoek naar insecten. Onwaarschijnlijk? Ja. Onmogelijk? Nee! Als onderzoekster brak ze met alle conventies. Als kunstenares toonde ze ons een nieuwe wereld. Dit is haar verhaal.

Amsterdam_Boeken_Ruth_Kornberger_De_reis_van_haar_levenNederland, eind 17e eeuw: Om te ontsnappen aan de beklemming van haar ongelukkige huwelijk probeert de Duitse schilderes en natuuronderzoeker Maria Sibylla Merian opnieuw te beginnen in Amsterdam. Haar grote droom is om hier vandaan een oversteek te maken naar het verre Suriname. Daar wil ze de fascinerende diversiteit aan vlinders in het tropisch regenwoud bestuderen.

Haar start in de grote stad is echter hobbelig. De verwachte schilderstudenten blijven weg, en ze vindt geen geldschieters voor haar reis. Maar Maria geeft niet op.

Ontdek deze meeslepende roman over een inspirerende en moedige vrouw: Maria Sibylla Merian (1647-1717). Bekend om haar onderzoek van bloemen, vlinders en insecten, die ze op schitterende manier tekende. Een sterke vrouw wiens durf geen grenzen kende en wie haar tijd ver vooruit was.

De reis van haar leven
Ruth Kornberger
A.W. Bruna Uitgevers B.V., 2021
ISBN 9789400513884
€20,99 (paperback)
€11,99 (ebook)

Bestel De reis van haar leven bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video