amsterdam-rijksmuseumamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-grachten-winterdam masterdamgrachten amsterdamamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamamsterdamamsterdam stopera

Markante Amsterdammers

Amsterdammers staan bekend om hun branie, hun zelfverzekerdheid, hun typische gevoel voor humor, hun arrogantie, hun emoties en hun liefde voor Amsterdam. Uit de portretten van de meest markante Amsterdammers onder hen blijkt dat die eigenschappen in alle lagen van de bevolking aanwezig zijn, van de Jordanese zangeres tot de huisarts op de Wallen, van de wethouder tot de handelaar in oude lappen, van de Heineken-directeur tot de kunstschilder op zijn woonboot.

Amsterdam_Boeken_Markante_Amsterdammers_Koen_KleijnHet maandblad Ons Amsterdam portretteert al zeventig jaar de hoofdstad, zijn geschiedenis en zijn bewoners. Het toont in dit boek veertig Amsterdammers, veertig markante personen die het bruisende leven in de stad door de eeuwen heen mede bepaald hebben. Ko van Dijk, Arnon Grunberg, Zwarte Riek, Frits Portielje, Max Tailleur, Joan Blaeu, ‘Haring’ Arie Elpert, Monne de Miranda, Helena ‘Tante Leen’ Polder, Loe Lap, Jan Pieter Heije, Pater van Kilsdonk, Gerrit de Stotteraar - en vele anderen.

Koen Kleijn (1963) is kunsthistoricus, journalist bij o.a. De Groene Amsterdammer, documentairemaker en schrijver. Sinds begin 2018 is hij de nieuwe hoofdredacteur van Ons Amsterdam. Een van zijn specialiteiten is de geschiedenis van Amsterdam.

Hij is medeauteur van onder andere De grachten van Amsterdam, Amsterdamse grachtentuinen en De Amsterdamse haven 1275-2005. Daarnaast is hij docent aan de Design Academy Eindhoven en de Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam. 

Markante Amsterdammers
Portretten van Amsterdammers die de stad kleur geven
Koen Kleijn
Spectrum, 2019
ISBN 9789000365586
€29,99 (hardback)
€14,99 (ebook)

Bestel Markante Amsterdammers bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video