amsterdam-rembrandtpleinamsterdam stoperaamsterdam-rijksmuseumamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamgrachten amsterdamamsterdamamsterdam-grachten-winterdam masterdam

Hotel Schiller; Een roemrucht Amsterdams hotel

Het roemruchte Hotel Schiller aan het Amsterdamse Rembrandtplein was tussen de twee wereldoorlogen een bruisende ontmoetingsplek voor beroemde schilders, toneelspelers en andere kunstenaars. Louis Davids, Fien de la Mar, George Hendrik Breitner en vele anderen vonden hier hun stek.

Amsterdam_Boeken_Hotel_Schiller_Marjolein_BierensIn de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog vonden gevluchte artiesten uit Duitsland en Joden er onderdak en tijdens de bezetting bevolkte de Wehrmacht het hotel. Na de bevrijding verschenen de Canadezen.

In de jaren daarna verloor het hotel langzaam zijn grandeur. Op adembenemende wijze beschrijft Marjolein Bierens de opkomst, de bloei en het verval van het hotel, waar niet alleen gasten maar ook de vaderlandse en Europese geschiedenis hun intrek namen. Hotel Schiller is een bijzonder en waargebeurd verhaal én een wervelende reis naar vervlogen tijden.

Hotel Schiller
Geschiedenis van een Amsterdams hotel en zijn kleurrijke gasten tijdens de bruisende interbellumjaren
Marjolein Bierens
J.M. Meulenhoff, 2020
ISBN 9789029093446
€24,99 (paperback)
€13,99 (ebook)

Bestel Hotel Schiller bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video