Stadskookboek Amsterdam
Nooit eerder kon je in Amsterdam zo goed eten als nu. Van een broodje bakkeljauw in een metrostation tot een perfect gegaard duifje in een sterrenzaak. En van beeldschone taartjes in een klassieke theesalon tot vet lekkere hamburgers in een bierbrouwerij. Het is er in Amsterdam allemaal en het niveau is hoger dan ooit.
Culinair journalist Mara Grimm selecteerde haar favoriete plekken in de stad. Ze interviewde de meest toonaangevende chefs, neemt je mee door de lekkerste buurten van Amsterdam en beschrijft de plekken waar je minstens één keer in je leven gegeten moet hebben.
Liselore Chevalier maakte de prachtige foto's. Het resultaat is een bonte mix aan interviews, verhalen, recepten en adressen. Van de super Amsterdamse Eetsalon van Dobben tot de nieuwste Koreaanse hotspot. En van de Melkboer die terug is in de stad tot sterrenchef Joris Bijdendijk.
Mara Grimm (1979) is culinair journalist. Ze studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en schreef een bekroonde scriptie over kookboeken in oorlogstijd. Sindsdien schrijft ze over eten voor tijdschriften als Elle Eten, Delicious, Radar en LINDA. Ook maakt ze boeken voor en over restaurants waaronder de Supperclub, Pure C en Oud Sluis.
Stadskookboek Amsterdam
Mara Grimm en Liselore Chevalier
Mo’Media, 2018
ISBN 9789057678806
15,00
Bestel het Stadskookboek Amsterdam bij bol.com