amsterdam-rembrandtpleinamsterdamamsterdam stoperaamsterdam-rijksmuseumamsterdam-grachten-winteramsterdam-winter-vocdam masterdamgrachten amsterdamgrachten amsterdam

Het meisje uit de Mandemakerssteeg

Deze historische roman van Marja Visscher speelt zich af in de aanloop naar een grootse volksopstand in achttiende-eeuws Amsterdam en geeft een inkijkje in hoe het er destijds aan toeging in onze hoofdstad.  

Amsterdam_Boeken_Marja_Visscher_Het_meisje_uit_de_MandemakerssteegWie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje? De jonge Leentje is vastbesloten om het tegendeel te bewijzen. Zij groeit op in een armoedige kelderwoning, als dochter van een visvrouw. Haar moeder, Mat, wordt tot wanhoop gedreven door de enorme pachtgelden en organiseert in het geheim een groot pachtersoproer.

Ondertussen wordt Leentje aangenomen als dienstmeisje bij een van de meest gehate vispachters. Moeder en dochter komen zo lijnrecht tegenover elkaar te staan. "Het meisje uit de Mandenmakerssteeg' van Marja Visscher is een tijdloos verhaal tegen het decor van het Amsterdamse Pachtersoproer in 1748.

Het meisje uit de Mandemakerssteeg
Marja Visscher
Z&K, 2019
ISBN
€ 17,50 (paperback)
€ 9,99 (ebook)

Bestel Het meisje uit de Mandemakerssteeg bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video