amsterdam-grachten-winteramsterdam-rembrandtpleinamsterdam stoperagrachten amsterdamamsterdam-winter-vocamsterdamgrachten amsterdamdam masterdamamsterdam-rijksmuseum

Amsterdam Resized

Amsterdam herleid tot een Madurodam-versie. Fotograaf Jasper Léonard 'resizede' eerder al Antwerpen en New York en richt zijn speciale tilt shift-lenzen nu op onze hoofdstad. 

Amsterdam_Boeken_Amsterdam_Resized_Jasper_LeonardAmsterdam Resized toont de stad zoals je haar nog nooit zag: de grachten zijn herleid tot stroompjes met minibruggetjes er overheen, de joggers in het Vondelpark tot Playmobil-poppetjes en het Stedelijk Museum lijkt nu wel écht een badkuip. 

Meer dan honderd foto's, doorspekt met een aantal treffende quotes over de hoofdstad.

Burgemeester Femke Halsema schrijft in haar voorwoord: "De onnavolgbare creativiteit. Het rijke verleden en de beloftevolle toekomst. Het unieke en de diversiteit. De vrijheid gevierd van de boten van Koningsdag tot de kroegen aan het Spui”.

Jasper Léonard (1985) studeerde in 2010 af als Master in Visual Arts aan Sint-Lucas Antwerpen, België, maar was al sinds zijn vroege jeugd gefascineerd door fotografie. Hij publiceerde eerder al drie Resized-titels waaronder 'Antwerpen Resized' en een kinderboek.

Amsterdam Resized
Jasper Léonard 
Uitegevrij Lannoo, 2018
ISBN 9789401454360
€ 15,99

Bestel Amsterdam Resized bij bol.com  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video