amsterdam-rijksmuseumgrachten amsterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam stoperaamsterdamgrachten amsterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam-winter-vocdam masterdam

Het blauw van Rembrandt

Amsterdam in het jaar 1669. De jonge schilder Cornelis Suythof, groot bewonderaar van de meesterschilder Rembrandt, kan als kunstenaar geen droog brood verdienen. Hij werkt als bewaker in het Rasphuis, de gevangenis van Amsterdam.

Amsterdam_Boeken_Het_blauw_van_Rembrandt_Jörg_KastnerDe stad wordt opgeschrikt door een aantal waanzinnige moorden. Een gerespecteerde 'blauwverver' vermoordt op gruwelijke wijze zijn hele gezin en komt in de gevangenis. Korte tijd later komt ook Cornelis' beste vriend Ossel in het Rasphuis terecht, verdacht van moord op zijn vrouw.

Cornelis ontdekt dat bij beide moorden hetzelfde schilderij in de nabijheid van de moordenaar was. Een schilderij in de stijl van Rembrandt, maar met gebruik van een indringende kleur blauw die Rembrandt zelf nooit zou gebruiken. Wanneer dit 'dodelijke doek' vervolgens op mysterieuze wijze verdwijnt, besluit Cornelis op onderzoek te gaan en gaat hij in de leer bij de oude, verbitterde meester.

In een labyrint van samenzweringen, prostitutie en verdwijningen, met als middelpunt het blauwe schilderij dat tot irrationele razernij drijft, staat Cornelis voor de schijnbaar onmogelijke taak het dodelijke raadsel op te lossen.

Het blauw van Rembrandt
Jörg Kastner
Karakter Uitgevers BV.
ISBN 9789045215990
€ 15,00

Bestel Het blauw van Rembrandt bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video