amsterdam stoperagrachten amsterdamgrachten amsterdamamsterdam-grachten-winterdam masterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-winter-vocamsterdam-rijksmuseumamsterdam

Hippie - Paulo Coelho

Hippie van Paulo Coelho is een autobiografische roman over zijn Nederlandse jeugdliefde. Tijdens de 'Summer of Love' in 1970 ontmoet de jonge Paulo Karla in Amsterdam. Ze besluiten samen naar Nepal te reizen.   

Amsterdam_Boeken_Hippie_Paulo_CoelhoDe jonge Paulo wil schrijver worden en laat zijn haar groeien. Nadat hij tijdens de militaire dictatuur in Brazilië gearresteerd wordt op verdenking van terrorisme trekt hij, eenmaal vrijgelaten, de wijde wereld in op zoek naar vrijheid en de ultieme zin van het leven.

Hij maakt een rondreis door Zuid-Amerika en gaat dan naar Europa om aan te spoelen in Amsterdam, waar hij in 1970 – de Nederlandse Summer of Love – op de Dam de Nederlandse Karla leert kennen.

Met haar besluit hij op de Magic Bus richting Nepal te stappen. De reis is het begin van een onstuimige liefdesgeschiedenis en een periode die hen beiden diepgaand verandert en nieuwe waarden verschaft.

Hippie
Paulo Coelho
de Arbeiderspers, 2018
ISBN 9789029526302 
€ 20,00

Bestel Hippie bij bol.com


 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video