dam masterdamamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamamsterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam stoperaamsterdam-rijksmuseum

De Cock en de naakte waarheid

De Cock en de naakte waarheid is deel 82 in de Baantjer serie met in de hoofdrol rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder van bureau Warmoesstraat in Amsterdam.

Amsterdam_Boeken_Baantjer_De_Cock_en_de_naakte_waarheidOp een frisse zondagmorgen wandelt De Cock het Rembrandtplein over. Hij en Vledder zijn uit bed gebeld omdat er een jongeman vermoord is aangetroffen op de toiletten van nachtclub Love Life. Het blijkt te gaan om Youri van As, een viiser uit IJmuiden. Een jong leven in de knop gebroken in een donkere discotheek, het maakt De Cock weemoedig. Nog diezelfde dag wordt De Cock naar de Bloedstraat geroepen voor opnieuw een moord, nu op een jonge prostituee.  

Al snel komt De Cock erachter dat Youri en deze jonge vrouw opgegroeid zijn in dezelfde buurt en dat ze zelfs bij elkaar in de klas hebben gezeten. De Cock beseft dat deze twee moorden wel met elkaar te maken moéten hebben, maar op welke manier is hem een raadsel. Met Vledder begint hij het onderzoek bij de familie van de twee slachtoffers, maar die blijken weinig mededeelzaam te zijn...

A.C. Baantjer is onsterfelijk geworden met zijn 'De Cock'-reeks, hij overleed in 2010. Peter Römer is auteur en acteur. Nadat de "De Cock'-reeks werd voortgezet met vijf door hem geschreven delen naar de scenario's van de tv-serie Baantjer, vervolgt hij nu de reeks met nieuw geschreven boeken. Peter Römer schrijft geheel in de geest van Appie Baantjer, en zijn "De Cock'jes' worden geprezen om de authentieke verhaallijnen en dialogen.


Baantjer - De Cock en de naakte waarheid
Peter Römer
De Fontein, 2018
ISBN 9789026143595
€ 9,99

Bestel Baantjer bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video