amsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamamsterdam stoperaamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamamsterdam-winter-vocdam masterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam

Descartes in Amsterdam

Amsterdam, oktober 1634. Naast de Westerkerk wordt een lijk gevonden. In de verse sneeuw is een vreemd symbool getekend en de hand van het naakte lijk omklemt een rapier.

Amsterdam_Boeken_Descartes_in AmsterdamWanneer meer doden onder vergelijkbare, mysterieuze omstandigheden worden aangetroffen, wordt de hulp ingeschakeld van een beroemde inwoner van de stad: René Descartes. De Franse filosoof zet zijn befaamde methode in om het mysterie te ontrafelen.

Descartes in Amsterdam is niet alleen een spannende detective, maar ook een filosofische en historische roman. Het boek biedt een introductie in de vroege cartesiaanse methode en dompelt de lezer onder in het sociale en politieke leven van het zeventiende-eeuwse Amsterdam, bevolkt door beroemde historische figuren als Caspar Barlaeus, Andries Bicker en Nicolaes Tulp.

Hans Dooremalen is als filosoof verbonden aan de Universiteit van Tilburg. Hij is medeauteur van succesvolle boeken als Wat een onzin!, Het snapgevoel en Exploring Humans

Descartes in Amsterdam
Hans Dooremalen
Boom uitgevers Amsterdam, 2018
ISBN 9789024419678
€ 20,00

Bestel Descartes in Amsterdam bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video