dam masterdamgrachten amsterdamamsterdam stoperaamsterdam-rijksmuseumamsterdam-grachten-winteramsterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-winter-vocgrachten amsterdam

De wilde stad

Dit prachtige fotoboek over de natuur in Amsterdam bij de gelijknamige film toont hoezeer de dieren in onze nabijheid leven. De makers van deze documentaire zochten de stadsbeesten van Amsterdam op maar De wilde stad is meer dan een film: het is ook een app, een website en een lesprogramma voor scholieren.

Amsterdam_Boeken_de_wilde_stadDe reiger die dagelijks bij dezelfde marktkoopman zijn middaghapje bij elkaar scharrelt, de meeuwen die snel iets van hun gading uit de zak pikken voordat de vuilnisman hem ophaalt en de woonbootbewoner die genoegen moet nemen met brutale nieuwe buren zodra naast hem de meerkoet zijn nest bouwt.

In De wilde stad maken we kennis met de dieren die leven in de Amsterdamse binnenstad. Sommige zien we nooit, bijvoorbeeld omdat we slapen terwijl ze zich in onze parken en achtertuintjes tegoed doen aan allerlei lekkers, van andere hebben we vooral last omdat ze onze vuilniszakken kapot trekken.

De makers van De Nieuwe Wildernis tonen in De wilde stad de ongeziene natuur. Of het nu de eekhoorn, de vos of de slak is: wie de levens van deze dieren van dichtbij beziet, zal onder de indruk zijn van hun slimheid en pracht.

De wilde stad - Ongeziene natuur
Frans Lemmens, Remco Daalder en Geert Timmermans
Bas Lubberhuizen, 2017
ISBN 9789059375000
€29,99

Bestel De wilde stad bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video