amsterdam-rijksmuseumamsterdam-grachten-winteramsterdam-winter-vocamsterdamgrachten amsterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam stoperadam masterdamgrachten amsterdam

Wat het hart verwoest - John Boyne

In 'Wat het hart verwoest', de nieuwe roman van John Boyne, vooral bekend van 'De jongen in de gestreepte pyjama' komt de hoofdpersoon tijdens zijn zoektocht ook in Amsterdam terecht. 

Amsterdam_Boeken_Joyne_Boyne_Wat_het_hart_verwoestIerland, 1945. Cyril wordt geboren als bastaardzoon van een verstoten tienermeisje. Het welgestelde echtpaar Avery adopteert hem, maar Cyril vraagt zich vaak af waarom, want zijn adoptieouders laten geen gelegenheid onbenut om hem op het hart te drukken dat hij geen echte Avery is. Hij voelt zich ook geen Avery, en hij voelt zich ook niet thuis in het katholieke naoorlogse Ierland.

Pas als hij de flamboyante charmeur Julian Woodbead ontmoet, is de eerste stap naar de zoektocht van zijn identiteit gezet – een zoektocht die hem tot in Amsterdam en New York voert, in een poging het geluk en de liefde te vinden.

John Boyne verbeeldt op fenomenale wijze de verlossende kracht van de menselijke geest, en laat de lezer en passant voelen hoe onwelkom de wereld kan zijn voor zoekende zielen.

John Boyne (Ierland, 1971) is schrijver en journalist. Zijn roman De jongen in de gestreepte pyjama werd wereldwijd een bestseller, won diverse literaire prijzen en werd succesvol verfilmd. Ook de romans die hij daarna schreef, waaronder en De witte veer en De jongen op de berg, werden zeer goed ontvangen. Zijn boeken verschijnen in meer dan tweeënveertig talen. John Boyne woont in Dublin.

Wat het hart verwoest
John Boyne
Meulenhoff, 2017
ISBN 
9789029092326
€ 22,99 (paperback)
€ 11,99 (English edition)

Bestel Wat het hart verwoest bij bol.com

Order The Heart's Invisible Furies at bol.com  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video