amsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumdam masterdamamsterdam-winter-vocamsterdam stoperagrachten amsterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam

Mes frères! De Waalse kerk in Amsterdam

Deze geïllustreerde uitgave is voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van het geestelijk erfgoed van Nederland, en de Waalse Kerk van Amsterdam in het bijzonder.

Amsterdam_Boeken_Waalse_kerk_in_AmsterdamDe Waalse Kerk is de op een na oudste kerk van Amsterdam, waar sinds de Hervorming onafgebroken erediensten worden gehouden. Het bedehuis is het toneel geweest van dikwijls spraakmakende gebeurtenissen die het ontstaan van het spirituele landschap van Amsterdam (en van Nederland) markeerden.

Willem van Bennekom onderzoekt in Mes frères! het verhaal van de Amsterdamse Waalse Kerk aan de hand van de grote cultuurhistorische lijnen. Figuren als de revolutionair Isaäc da Costa, de schrijvers Conrad Busken Huet en Jacques Perk, en aankomend theologiestudent en schilder Vincent van Gogh vinden zo een plek in de geschiedenis van deze kerk.

Mes frères! De Waalse kerk in Amsterdam
Willem van Bennekom
Boom Uitgevers, 2017
ISBN 9789024408924
€ 25,-

Bestel Mes frères! bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video