amsterdamgrachten amsterdamamsterdam stoperaamsterdam-winter-vocamsterdam-rijksmuseumdam masterdamgrachten amsterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-grachten-winter

Nachtwandeling - Robbert Welagen

De schrijver Jacob van Herwijnen wint de Sebriko Literatuurprijs en wandelt na de uitreiking het Amstel Hotel in Amsterdam uit, een zachte lentenacht in. Het is stil op straat. Hij slaat linksaf en steekt via de Hogesluis de Amstel over.  

Amsterdam_Boeken_Nachtwandeling_Robbert_WelagenHij volgt het water in noordelijke richting. De volgende ochtend wordt zijn lichaam drijvend in de Amstel gevonden. Inspecteur Mudde buigt zich over deze zaak. Alhoewel hij hoopt dat dit een van zijn laatste zaken is – hij heeft genoeg ellende gezien – is elke moord een vraag waar hij het antwoord op wil vinden. Pas dan mag hij naar huis, naar zijn hond en zijn moestuin.

Op zoek naar een dader wandelt Mudde de voor hem onbekende literaire wereld in. Nachtwandeling is een fraaie ontmoeting tussen een grote en een kleine wereld, tussen melancholie en daadkracht, rust en reuring. Robbert Welagen (1981) is een Nederlandse schrijver van romans en korte verhalen.

Welagen debuteerde op 25-jarige leeftijd met Lipari (2006, Selexyz Debuutprijs, longlist Libris Literatuur Prijs). In 2008 verscheen het opnieuw lovend ontvangen Philippes middagen en in datzelfde jaar ontving hij het Charlotte Köhler Stipendium, een prijs voor veelbelovend schrijftalent.

Daarna verschenen Verre vrienden (2009, shortlist BNG Literatuurprijs) en Porta Romana (2011). Zijn vijfde roman Het verdwijnen van Robbert (2013) stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en de BNG Literatuurprijs. De korte verhalen van Welagen werden gepubliceerd in Hollands Maandblad, Das Magazin, HP/De Tijd en De Groene Amsterdammer.

Nachtwandeling
Robbert Welagen
Nijgh & van Ditmar, 2017
ISBN 9789038802527 
€ 19,99 (paperback)
€ 11,99 (ebook)

Bestel Nachtwandeling bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video