amsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamdam masterdamgrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam-rembrandtpleinamsterdam stoperaamsterdamamsterdam-winter-voc

Duchamp : een detective

Wanneer rechercheur Duchamp naar de Amsterdamse Pijp wordt geroepen om de dood van een verklede jongen op te helderen, raken zijn assistent Julius Floret en hij verwikkeld in een onnavolgbare affaire.

Amsterdam_Boeken_Duchamp_Berend_SommerSpeurend naar onrecht weet Duchamp zich in de meest penibele verhoren staande te houden. De verdachten lijken zich zo onbeduidend mogelijk op te stellen, en doen een uiterst beroep op het fragiele geduld van de detective. Duchamp zoekt de oplossing van de moord zonder schijnbaar motief in nachtcafés en Ikea-meubilair. Tegels lichten laat hij aan zijn assistent over; zijn handen moeten onberispelijk blijven. Naarmate de intrige zich ontspint, wordt duidelijk dat er meer op het spel staat dan een levenloos slachtoffer.

'Wat Napoleon is voor de Franse revolutie, dat ben ik voor de recherche.'

In Duchamp: een detective verkent Berend Sommer de wetten van het genre, door ze spottend tegen het licht te houden. Hij werkt bij Elsevier als redacteur en studeerde geschiedenis in Leiden. Duchamp: een detective is zijn debuutroman.

Duchamp
Berend Sommer
Prometheus, 2017
ISBN 9789044633580
€ 17,99 (paperback)
€ 10,99 (ebook)

Bestel Duchamp bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video