grachten amsterdamdam masterdamamsterdam stoperaamsterdam-winter-vocamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-rijksmuseumgrachten amsterdamamsterdamamsterdam-grachten-winter

De binnentuin - Henk Spaan

Sam en Marjolein wonen in Amsterdam en zijn al bijna een halve eeuw gelukkig samen. Maar als een twintig jaar oude affaire van hem aan het licht komt is wat haar betreft de koek op. 

Amsterdam_Boeken_De_Binnentuin_Henk_SpaanSam betrekt een flatje in Amsterdam–Oost, Marjolein strijkt neer in Oud–Zuid, waar ze wordt omringd door generatiegenoten die zich op de borst kloppen om hun aandeel in de Maagdenhuisbezetting, maar ondertussen in de gemeenschappelijke binnentuin de Weber–barbecue oppoken.

Terwijl Sam mijmert over zijn voorbije leven met Marjolein en hoopt op een hereniging, besluiten asielzoekers in de lommerrijke binnentuin hun tenten op te slaan en wordt in Hilversum gelobbyd voor een nieuw televisieprogramma: De Asielzoeker van het Jaar. 

De binnentuin is een hartverwarmende satire over de langzaam verglijdende wereld van de babyboomer, een wereld die aan elkaar hangt van kwaaltjes en ziekenhuisbezoek, van verkwanselde idealen en haperende liefde.

Henk Spaan is schrijver, televisiemaker en redacteur van Hard gras. Hij publiceerde verhalenbundels, dichtbundels en de roman Oude vrienden, over de rijkdom en het verdriet van een levenslange vriendschap.

De binnentuin
Henk Spaan
Uitgeverij Atlas Contact, 2017
ISBN 9789025450311
€ 19,99 (paperback)
€ 14,99 (ebook)

Bestel De binnentuin bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video