dam masterdamamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumgrachten amsterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam stoperaamsterdamamsterdam-winter-voc

Amsterdam Streethearts

Iedere zomer gaat er een vloedgolf aan kleuren door Amsterdam. Lhtb’ers uit de hele wereld strijken in de stad neer voor de Gay Pride, de Drag Queen Olympics en Hartjesdag.

Amsterdam_Boeken_Streethearts.jpgDe regenboogvlag gaat uit en tijdens de botenparade is iedereen ‘pretty in pink’. De feestmaand is pas voorbij nadat honderden extravagant uitgedoste dragqueens – zij aan zij met buurtbewoners - over de Zeedijk hebben geparadeerd tijdens het eeuwenoude volksfeest Hartjesdag.

De Amerikaanse fotografe Shirley Agudo fotografeerde jarenlang de bezoekers van de festiviteiten en toont in Amsterdam Streethearts hun flamboyante uitdossingen. Backstage mocht zij het proces van de transformatie volgen en dat zien we hier voor het eerst in boekvorm. Ook interviewde zij dragqueen Richard Keldoulis, ook bekend als Jennifer Hopelezz. Een vrolijk eerbetoon aan de Streethearts die het hart vormen van deze festiviteiten.

Shirley Agudo is een Amerikaanse, in Nederland woonachtige schrijfster en fotografe. Eerder publiceerde ze The Dutch & Their Bikes; Bicycle Mania Holland; Fodor’s Holland en Here’s Holland (met S. Gazaleh-Weevers).

Amsterdam Streethearts
Shirley Agudo
Bas Lubberhuizen, 2017
ISBN 9789059374980 juli 2017
€29,99

Bestel Streethearts bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video