dam masterdamamsterdam stoperaamsterdam-grachten-winteramsterdam-rijksmuseumamsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamamsterdamamsterdam-winter-vocgrachten amsterdam

Cruijff, de jonge jaren

Hoe klom de op 25 april 1947 in Amsterdam geboren en getogen Hendrik Johannes Cruijff naar de wereldtop? In 'Cruijff, de jonge jaren' neemt Bert Hiddema ons mee naar Betondorp, naar de groentewinkel tegenover het oude Ajax-stadion. 

Amsterdam_Boeken_Cruijf_de_jonge_jaren_Bert_HiddemaHij geeft een intiem kijkje in het leven van het voetbalgezin Cruijff met vader Manus als ultieme Ajax-fan. Het resultaat: een persoonlijk portret van de beginjaren van de beste Nederlandse voetballer ooit. Johan Cruijff, zonder twijfel de beste voetballer aller tijden, overleed maart 2016. Zijn uitspraken zijn even legendarisch als zijn ongeëvenaarde voetbaltalent en zijn invloed op het voetbal is internationaal erkend.

Bert Hiddema (1952) is romancier, thrillerauteur, publicist en biograaf, van o.a. Johnny Jordaan die geldt als dé definitieve biografie over de Amsterdamse zanger. Hiddema groeide op in Amsterdam-Oost en voetbalde als jongetje met Sjakie Swart en tegen Pietje Keizer. Tijdens zijn studie psychologie werkte als barman in de Sheherazade, waar een nog onbekende Jopie Cruijff regelmatig kwam.

Cruijf, de jonge jaren
Bert Hiddema
Xander Uitgevers B.V., 2017
ISBN 9789401606882
€15,00 (paperback)
€  6,99 (ebook)

Bestel Cruijf, de jonge jaren bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com


Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video