grachten amsterdamdam masterdamgrachten amsterdamamsterdam-grachten-winteramsterdam-rembrandtpleinamsterdam stoperaamsterdam-rijksmuseumamsterdamamsterdam-winter-voc

Scheltema - meer dan boeken

Houd je van boeken dan houd je van Scheltema. Even een paar cijfer: 120.000 nieuwe boeken, 85.000 oude boeken op 2.2 kilometer boekenplank. Dit is de ultieme droom van elke boekenliefhebber. Ook kookfanaten hebben het naar hun zin in de keuken met kookdemonstraties. En dit alles vind je midden in Amsterdam.

Amsterdam_scheltema_boekhandel.jpg

Plankenvol boeken
Met vijf verdiepingen en meer dan 200.000 boeken is Scheltema de grootste boekenwinkel in Amsterdam. Nieuwe en tweedehands boeken en ook ramsj, dus voor ieder beurs is er een boek te vinden. Boekenliefhebbers slaan hier hun slag. Kasten vol literatuur en heel veel Engels. Maar ook andere talen want Amsterdam is een kosmopolitische stad.

Meer dan boeken
Scheltema is ook een keuken- en kookboekhandel mét keuken en kookdemonstraties. Lekkere koffie met iets erbij drink je op de eerste verdieping bij het Belgische koffiehuis Vascobelo. Scheltema organiseert ook literaire avonden, signeersessies en lezingen die gratis toegankelijk zijn. Kijk voor activiteiten op de Scheltema website.

Inspiratie
Scheltema heeft inspiratie opgedaan bij Dussmann in Berlijn en de 'keizer onder de boekwinkel' Foyles in Londen, de grootste boekhandel ter wereld met zo'n vijftig kilometer boekenplank.

Adres
Scheltema
Koningsplein 20
Amsterdam

Openingstijden
Maandag 11.00-19.00 uur
Dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag 10.00-19.00 uur
Donderdag 10.00-21.00 uur
Zondag 12.00-18.00 uur.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!
15-10-2019

Sabine Hahn | Goede morgen, ik heb recentelijk een kookboek uitgegeven "Boost Your Food" en zou het interessant vinden om recepten uit dat boek, gekoppeld aan een workshop over gezonde voeding, bij jullie komen geven. Kunnen we bellen over de mogelijkheden? Ik hoor graag van jullie, met vriendelijke groet, Sabine Hahn 06-48254916Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video