grachten amsterdamamsterdam-rijksmuseumamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-winter-vocamsterdamgrachten amsterdamamsterdam-grachten-winterdam masterdamamsterdam stopera

De Bierkoning: Bier uit de hele wereld

Als je op zoek bent naar speciaal biertje dan is er een winkel in Amsterdam waar je zeker zult slagen: de Bierkoning. Een piepkleine winkel volgestouwd met bier uit alle windstreken. Daarnaast heeft de Bierkoning een enorme collectie bierglazen. Voor wijnliefhebbers is er een kleine selectie internationale wijn.

Amsterdam_bierkoning_winkel.jpg

Bier uit de hele wereld
De Bierkoning gaat er prat op dat zij sinds de opening in 1985 vele duizenden verschillende soorten bier hebben verkocht. Aanvankelijk alleen Belgisch bier. De honderden Belgische biertjes kregen al gauw gezelschap van soortgenoten uit Engeland, Japan, ScandinaviŽ en een hele reeks andere landen. Al gauw had de Bierkoning zo'n duizend soorten bier op voorraad. Kingfisher, dat lekkere biertje dat je in India dronk of Bintang uit IndonesiŽ en al dat uitmuntende Tsjechische bier: de Bierkoning verkoopt ze allemaal. Ben je niet zo'n bierdrinker, het asssortiment omvat ook cider en wijn.

Amsterdam_bierkoning_winkel_amsterdam.jpg

Biergeschenken
De Bierkoning is ook dť plek om biergeschenken te kopen. Kies een grappig of sierlijk of bierglas of pul. Stel een bierpakket samen en doe er een inspirerend bierboek bij. Koop hier ook een biertje-to-go, lekker koud uit het koelvak. Let op: in verschillende delen van Amsterdam geldt een alcoholverbod. Je mag dus geen aangebroken flejes of blikje bier bij je hebben en uiteraard ook geen glazen.

TIP: Ga een weekendje naar Praag, de bierhoofdstad van Europa en drink Pillsner Urquel het beste bier ter wereld volgens bierkenners.

Adres: De Bierkoning, Paleisstraat 125, Amsterdam

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 11.00-19.00 uur, Zondag 12.00-19.00 uur

Volgend artikel: Olivity: Griekenland in Amsterdam
Vorig artikel: Old Bell eetcafe en pub met Engels bier

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video