amsterdam-rembrandtpleingrachten amsterdamamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdamamsterdamamsterdam-winter-vocamsterdam-rijksmuseumamsterdam stoperadam masterdam

Olivity Griekenland in Amsterdam

Olivity, een stukje Griekenland in Amsterdam, is een delicatessenwinkeltje. Zoals de naam Olivity doet vermoeden, is het belangrijkste ingrediŽnt in de gerechten: olijfolie. Niet alleen koop je hier Griekse producten, je kunt hier ook ontbijten, lunchen en ook afhalen of deelnemen aan een workshop.

Amsterdam_Griekse_winkel_olivity_amsterdam.jpg

Olivity: minimarket
Zodra je Olivity binnenstapt, waan je je in een minimarkt in een stadje of dorpje in Griekenland: allerlei Griekse producten die meeestal niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Er staan potten met Griekse kruiden zoals thijm en oregano, zeer fijngemalen Griekse koffie om de echte Griekse koffie te maken die in een minuscuul kopje wordt geserveerd. Olijven, olijfolie en Griekse wijn ontbreken uiteraard niet.

Huiskamer
Olivity lijkt meer op een huiskamer dan op een winkeltje. Bij het raam staat een tafeltje prima geschikt om een Grieks koffietje te drinken. Met de hand gezet of eigenlijk gekookt in een 'briki', een koffiekannetje met een lange steel. Dť plek om bij te praten zoals gebruikelijk in Griekenland.

Catering en private dining
Trek in Grieks eten maar geen tijd of zin om te koken? Olivity verzorgt ook catering. Lekker genieten van de gezonde Griekse keuken, zonder frituren, maar traditioneel in de oven of op het fornuis bereid en uiteraard met extra vierge, Griekse olijfolie. Er zijn verschillende menu-opties voor alleseters, vegetariŽrs en veganisten en ook lactose- of glutenvrij
Heb je geen zin in alle rompslomp thuis? Je kunt een tafel boeken voor 6 tot 12 gasten voor een privedinner of een buffet voor groepen van 15 tot 25 gasten via de website van Olivity.

Amsterdam_griekse_winkel_olivity_amsterdam_buitenkant.jpg

Kookcursus
Er zijn ook twee kookworkshops te boeken. In de workshop die 3 uur duurt maak je een tweegangen maaltijd en in de 4-uur workshop maake je een driegangen menu. En uiteraard eet je dat zelf op. Wanneer je heel weinig tijd hebt, dan boek je de kookworkshop die maar 1,5 uur duurt. Je bereid dan een gerecht. Tijden de cursus wordt een welkomstdrankje en snacks aangeboden.

Adres: Olivity, Overtoom 239, Amsterdam
Openingstijden: vrijdag 12.30-18.00 uur , zaterdag 12.00-17.00 uur
Maandag t/m zondag open voor afhalen, kook-workshops en private dining

Lees verder:
Bougatsa: lekkernij uit Thessaloniki
Loukoumades: Griekse oliebolletjes maar net een beetje anders
Grieks Street Food van koulouri tot gyros

Volgend artikel:†Van Stapele Koekmakerij

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video