amsterdam-rijksmuseumamsterdamdam masterdamgrachten amsterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-grachten-winteramsterdam-winter-vocamsterdam stoperagrachten amsterdam

Van Stapele Koekmakerij voor het ultieme koekje

Midden in het drukke centrum van Amsterdam zit een aantrekkelijk winkeltje dat maar één enkel product verkoopt: het perfecte chocoladekoekje! Dat winkeltje is Van Stapele Koekmakerij, het concept zo uniek en de koekjes zo lekker dat het een van de must-visit attracties van Amsterdam is.

Amsterdam_van_stapele_koek_amsterdam.jpg

Het perfecte koekje
Het idee achter Van Stapele Koekmakerij was om het allerlekkerste chocoladekoekje ter wereld te maken. Tientallen en tientallen bakplaten met koekjes gingen de oven in en uit voordat Vera van Stapele en haar team eindelijk iets unieks creëerden.

Zachte warme chocola smelt op de tong
Het ongeëvenaarde Van Stapele-koekje, gemaakt van pure chocolade, heeft een romige witte chocoladevulling die letterlijk smelt op de tong en verpakt in knapperig chocoladedeeg. Het smaakt het lekkerst als de chocolade nog zacht is, dus zodra gekocht direct opeten of even opwarmen voordat je het thuis eet. De koekjes zijn trouwens behoorlijk groot, dus zelfs ééntje is genoeg.

Handgemaakt en elk half uur vers
Alle koekjes worden met de hand gemaakt en ieder half uur komen er verse koekjes uit de oven die snel uitverkocht zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er bijna altijd een rij staat. Het advies is daarom ga meteen's morgens om 10 uur wanneer de winkel opengaat.

Ook online te koop via de Van Stapele website
Je koopt de koeken per stuk, per zes en dan krijg je ze mee in een papieren zakje of kartonnen doosje. Wil je acht koeken kopen dan kun je er een extra trommeltje bij kopen (ook leuk als cadeautje). Na aankoop blijven ze vier dagen vers. Je kunt ze ook invriezen dan kun je ze 4 maanden bewaren. Voordat je ze gaat eten 2 minuten (4 minuten als ze ingevroren zijn) in een oven van 200°, of leg ze een half uurtje op een velletje aluminium op de verwarming (die moet dan wel aan zijn).

Locatie
Van Stapele Koekmakerij is klein en valt niet direct op. Je kunt er honderd keer zijn langsgelopen en niet gezien hebben. Volg de onweerstaanbare geur van versgebakken koek, en je komt vanzelf bij de winkel.

Adres: Van Stapele Koekmakerij, Heisteeg 4, Amsterdam.
Openingstijden: dagelijks van 10.00 - tot de koek op is.

Vorig artikel: Scheltema voor boeken

Volgend artikel: Affaire d'eau, alles voor de badkamer: nostalgisch sanitair

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video