grachten amsterdamgrachten amsterdamamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-winter-vocamsterdam-grachten-winteramsterdam stoperaamsterdam-rijksmuseumdam masterdamamsterdam

700 jaar mode en geschiedenis van de bril

In Amsterdam vind je een Brillenwinkel en Brilmuseum tegelijk. In de winkel wordt 100 jaar oude brilmode verkocht. Het museumgedeelte omvat een boeiende presentatie van de kunst, cultuur en geschiedenis van de bril.

Amsterdam_brilmuseum.JPGLet op: Dir museum is PERMANENT GESLOTEN

Brillenwinkel

Ben je op zoek naar een pince-nez, oftewel neusknijper, of een originele Jackie O zonnebril? Of misschien een tijdloos 100-jaar oud Schubert-brilletje? In de Brillenwinkel in Amsterdam vind je brillen van extravagant tot oerdegelijk, allemaal origineel, allemaal ongedragen.

Het assortiment
De brilcollectie omvat niet alleen oudere, vaak klassiek geworden modellen, maar ook de allernieuwste brilmode. Als je op zoek bent naar merken zoals Christian Dior, Prova, Thierry Mughler, La Roche ben je hier op het goede adres.

Brilmuseum
Het brilmuseum bestaat uit twee kamers met vitrines en wandkasten vol brillen en gerelateerde voorwerpen die verhalen over de kunst en de geschiedenis van de bril.

Adres:
Brilmuseum Brillenwinkel
Gasthuismolensteeg 7
Amsterdam

Openingstijden:
Woensdag t/m vrijdag 11.30-17.30 uur
Zaterdag: 11.30-17.00 uur

foto Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video