amsterdam-rijksmuseumamsterdam stoperaamsterdam-rembrandtpleinamsterdam-grachten-winterdam masterdamamsterdam-winter-vocgrachten amsterdamgrachten amsterdamamsterdam

Affaire d'eau, nostalgisch sanitair

Een nieuwe badkamer koop je niet elke dag en zeker niet tijdens een dagje shoppen in Amsterdam. Toch is een bezoekje aan Affaire d'Eau van harte aan te bevelen; een sanitairwinkel maar dan anders. Affaire d'Eau is gespecialiseerd in antieke badkamers en badkamerassecoires van 1830 tot 1930. Een badkuip op leeuwenpoten neem je niet zomaar onder je arm mee, maar dat zeepbakje in de vorm van een badkuip is het ultieme cadeautje voor jezelf of iemand anders.

Amsterdam_affaire_d'eau_(2).jpg

De badkamer van oma
Weet je nog dat antieke fonteintje op het toilet van je grootouders en die wastafel met twee aparte kranen zodat je nooit koud en warm water kon mengen en dat handdoekenrek, een echte sta-in-de weg en dat emaille zeepbakje in de vorm van een schelp? Er was een tijd dat deze voorwerpen gedateerd waren maar hoe ouder ze zijn, hoe geliefder ze weer worden.

Badkamer nostalgie
Affaire d'Eau is gespecialiseerd in badkamer nostalgie. In de showroom in het centrum van Amsterdam kun je je hart ophalen, niet alleen aan Empire, Victoriaanse, Art Nouveau of Art Deco-stijl badkamers en badkamerartikelen, antiek of replica, maar ook WC's, met troonzit of met ingebouwde zitting en dat betekent dat de bril niet omhoog kan worden gezet. Koop er een om te weten of dat handig is of niet.

Amsterdam_affaire_d'eau_(3).jpg

Badkuip op pootjes
De eigenaresse van Affaire d'Eau, Alice Ernest, raakte in de ban van bakamers toen zij in Frankrijk bij toeval op een verlaten hotel stuitte. Het bleek dat de hele inventaris te koop was, compleet met emaille badkuipen op pootjes en handdouches met porseleinen handvat. Al het sanitair heeft ze opgekocht en naar Amsterdam vervoerd. Nu bestaat de collectie uit alles wat met badkamers te maken heeft en nodig is om een nostalgische badkamer samen te stellen, maar wel met het comfort van de eenentwintigste eeuw.

Tip: Ben je geinteresserd in oude WC's, breng dan een bezoekje aan het WC-potten museum in Praag met een collectie die geheel bestaat uit po's en WC's. Het pronkstuk van dit museum is de po die Napoleon Bonaparte heeft gebruikt.†

Adres
Affaire d'Eau
Haarlemmerstraat 148-150
Amsterdam

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 10.30-18.00 uur
Zaterdag 10.30-17.00 uur
Zondag gesloten

foto's affaire'd eau

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video