grachten amsterdamamsterdam stoperaamsterdam-rembrandtpleindam masterdamamsterdam-winter-vocamsterdam-rijksmuseumamsterdamamsterdam-grachten-wintergrachten amsterdam

Koffie, lunch, high tea en borrel

De terrassen van Café De Jaren in Amsterdam zijn chic, stijlvol en populair. Dit is de place-to-be op een mooie zomeravond. Het uitzicht over de Amstel is adembenemend. Café De Jaren is een begrip in Amsterdam. Toeristen en Amsterdammers weten de weg naar dit grand café in een voormalig bankgebouw te vinden. Kom hier voor lunch, high tea en borrel. Voor koffie en taart in Amsterdam ga je ook naar De Jaren.

Amsterdam_De_Jaren_Amsterdam.jpg
                                            De Jaren voor koffie, lunch, high tea en borrel

De Terrassen

Het unieke van Café De Jaren zijn de terrassen. Liever gezegd een terras en een balkon, direct aan het water. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op de Amstel. Op het terras drink je een wijntje en op het balkon ga je uitgebreid of eenvoudig eten.

Lunch
Café De Jaren is populair, vooral het saladebuffet. Een kervelsoepje met citroen, yoghurt, vergezeld van sesamcroutons gevolgd door eendenbout met een cassoulet van boterbonen, spek en tijm en daarbij volop verse salade van het saladebuffet, daar zegt niemand 'nee' tegen. Laat een plekje open voor het dessert. Want wie kan caramelmeringue met rozemarijn en zeezout, en hangop met sinaasappelcoulis weerstaan?

High Tea
High Tea bij De Jaren behoeft geen krans. Heel 'British' en heel lekker – scones met aardbeienjam en natuurlijk clotted cream. Clotted cream is veel dikker dan slagroom en lijkt een beetje op mascarpone. Geen High Tea zonder sandwiches – met eiersalade en tuinkers of achterham en mosterdmayonaise. En natuurlijk thee!

Koffie
De leestafel is de perfecte plek om met een krantje en een kopje koffie de ochtend door te brengen. Illy espresso, cappuccino, macchiato, latte dat drink je bij De Jaren. Iets lekkers erbij? Brownie, tiramisu of missschien citroenmeringuetaart of toch maar bananenroomtaart met kokos van patisserie Kuyt.

Adres
Café de Jaren
Nieuwe Doelenstraat 20-22
Amsterdam

Openingstijden
Dagelijks 09.30-01.00 uur, vrijdag en zaterdag tot 02.00 uur.

foto Marianne Crone  

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Travel Amsterdam in a Minute

Mooie korte impressie van Amsterdam met drone en video